Лудогорец II победи с 2:0 Септември (София)

Лудогорец II изигра поредния си силен мач във Втора лига и победи Септември (София) с 2:0.

„Орлите“ бяха без 9 футболисти, заболели от COVID-19. Наложи се на терена като смени да влязат четирима юноши от набор 2002-2003.

Момчетата на Тодор Живондов откриха в 9-та минута. Владислав Найденов асистира на Димитър Митков и централният нападател прати топката в мрежата. След попадението „орлите“ продължиха да играят офанзивно. Удари на Георги Чукалов и Иван Йорданов преминаха край вратата на гостите, съответно в 29-та и 35-та минута. В 43-та минута Ангел Грънчов блокира шут на Методий Стефанов. Почивката дойде при този резултат.

В 50-та минута вратарят на гостите Николай Банков спаси удар на Иван Йоданов. Пет минути по-късно Септември отговори с опасен шут на Аександър Тодоров, но Владимир Русанов на свой ред се намеси сигурно.  В 79-та минута Владислав Найденов бе повален в наказателното поле и главният съдия Георги Давидов отсъди дузпа. Минута по-късно зад топката застана Димитър Митков и отбеляза за 2:0. Гостите се опитаха да упражнят натиск в края на двубоя, но това не доведе до сериозни ситуации пред Русанов.

Стигнахме до победата с изключително мъжка, дисциплинирана и най-вече печеливша игра. Успехът е още по-ценен заради проблемите, които имаме с 9 заболели от COVID-19 наши футболисти, коментира след последния съдийски сигнал старши треньорът Тодор Живондов.

Pin It on Pinterest