Литовец спечели Европейския турнир по боулинг в София

В невероятен финал завършил около полунощ Аидас Даниунас триумфира като шампион в 5-то издание на BALKAN CHALLENGE OPEN 2019.

Литовецът се наложи над Виктор Думитреску от Румъния с 214.5 на 213.2 точки средно от последната и финална игра. Както и известно, шампионатът беше с награден фонд от 30 000 евро , разпределени по крайните позиции на играчите от Групи „А” и „Б”, двойки и отборната надпревара. Победителят Даниунас си тръгна от София с чек на стойност 2000 евро . От българите с най-предно класиране в Група „А” завърши Мариана Метексинова – 9 място.

В Група „Б” като лидер и победител от BALKAN CHALLENGE OPEN 2019 стана Сузана Годевач от Сърбия. Втори и трети са българите Живко Димитров и Борис Божилов. Александър Захариев също се качи на подиума , благодарение на 4-та позиция в крайното подреждане.

В надпреварата по двойки шампиони станаха Константину / Пападопулос от Гърция, втори Марина Метексинова ( България) / Дука ( Малта). Трети са Попа/ Гагеноу ( Румъния) . Четвърто място за Марина Стефанова ( България) / Баняц ( Хърватия) .

На завършилия турнир в Joy Station –Студентски град участваха 217 състезатели от България , Гърция, Кипър, Румъния, Италия, Сърбия, Израел, Косово, Турция, Литва, Латвия, Хърватия, Дания, Германия, Норвегия, Русия и Испания .

„ Получи се много силен и оспорван турнир. Това , което видях като ниво на играта беше доста високо. Радвам се ,че всички играчи бяха доволни от организацията и особено от намазването на пистите през всичките дни, защото доста се постарахме да бъде професионално и се получи в крайна сметка. Не мога да коментирам българското участие и класирането. Всеки индивидуално трябва да си направи анализ на играта, но се видя , че имаме доста класни състезатели. Радващото е , че за първи път в отборната надпревара решихме да участват като тим „ България” момичета и момчета, които нямат навършени 18 години и те се справиха повече от добре. Завършиха на 19 място от 31 отбора. Съвсем скоро започваме подготовка и за следващия ни голям турнир – Sofia International Open 2019, който е с рекорден награден фонд от 55 000 евро и ще бъде от 19 до 27 октомври”, сподели организаторът на боулинг събитието Мартин Христов .

По традиция и Sofia International Open ще се проведе в перфектните условия и 20-те писти на Joy Station – Студентски град.

Pin It on Pinterest