Спорт

Левски с два трофея от „Турнир на талантите“

Възпитаниците на Детско-юношеската школа на „Левски“ спечелиха два трофея на завършилият в неделя, 9 юни „Турнир на талантите“, който се проведе на Национална футболна база в София.

„Сините“ таланти бяха безапелационни при родените през 2012 г. и 2016 г., а завършиха на второ място при родените през 2013 г. и 2015 г. Част от наградите на призьорите връчи бившия капитан на „Левски“ Николай Михайлов.

При набор 2012 г. надпреварата се проведе по правилата на Футбол 9, като участваха 8 отбора, разделени в две групи по 4 тима. „Сините“ с треньор Станислав Богданов участваха с два отбора, като се срещнаха на ½ финала. Срещата бе спечелена от първия състав на „Левски“, а на финала бе надигран „Пирин“ с 1:0.

Явор Луканов бе провъзгласен за вратар №1 на надпреварата, а Владислав Георгиев взе приза за най-добър защитник.

При набор 2016 г. участваха 10 отбора, разделени на две групи по 5 тима, а надпреварата се проведе по правилата на Футбол 5. „Сините“ с треньор Радостин Борисов участваха с два отбора, като първият бе изключително категоричен печелейки всички срещи в груповата фаза – 6:2 над „Миньор“ (Перник), 4:3 над „Национал 1“, 2:1 над „Септември“ и 13:1 над „Шампион“. Вторият отбор на „Левски“ започна с победи с 9:1 над „Мургаш“ и с 11:0 над „Верея“ (Стара Загора), след което загуби от „София Спорт“ с 1:2, но победи с 4:0 „Национал 2“.  На ½ финалите първият отбор на „сините“ победи с 4:0 „София Спорт“, а вторият загуби със същия резултат от „Национал 1“. На финала „Левски 1“ победи „Национал 1“ с 3:1, а „Левски 2“ спечели бронзовите медали след победа в малкия финал над „София Спорт“ с 5:2. Костадин Филипов от „сините“ стана голмайстор на турнира, а приза за най-добър защитник отиде при Владислав Митов.

При набор 2013 г. с треньор Християн Христов „Левски“ бе безгрешен в груповата фаза записвайки 3 победи – 5:0 над „Септември“, 2:0 над „Миньор“ (Перник) и 2:0 над „Арес“. На ½ финала бе победен „Славия“ с 2:0, но „сините“ загубиха последната среща с 0:1 от „Национал“. Матей Влахов взе приза за най-добър защитник. Надпреварата се проведе по правилата на Футбол 9, като в нея участваха 8 отбора, разделени в две групи по 4 тима.

Набор 2015 с треньор Стефан Медвецки участва с два отбора в турнира, в който участваха 12 тима, разделени в 3 групи от по 4 отбора. В груповата фаза „Левски 1“ победи  „Септември“ и „Валенсия Промисес“, но загуби от „Славия“. В групата си „Левски 2“ победи „Мургаш 2“ и „Верея“ (Стара Загира) и загуби от „Арес“. Двата отбора на „сините“ завършиха втори в своите групи и се събраха заедно с „Мургаш 1“ в потока, който да определи сребърните медалисти в турнира. Първият отбор на „Левски“ взе победи срещу втория и „Мургаш 1“ и спечели второто място в надпреварата.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest