Левски поздрави Ангел Станков

Днес бившият нападател и треньор на „Левски” Ангел Станков – Геле празнува 68-ми рожден ден.

Роден на 28 август 1953 година Станков има общо 102 мача и 23 гола със „синята” фланелка.

Играе в отбора на „Левски” в периода 1977-1981 г. Записва 82 шампионатни мача и 17 гола, 12 мача за националната купа и 6 гола, 41 международни срещи и 5 гола. Шампион и носител на купата на страната за 1979 г. 

Като треньор работи в Детско-юношеската школа на клуба, в „Беласица“, „Кремиковци“, Академик“ (Свищов), в Сирия. През пролетта на 1999 г. е начело на „Левски“ и прави невиждан фурор, като от 15-те мача за първенство „сините“ печелят 14 и само един завършва наравно (0:0 срещу „Литекс“), но именно този хикс се оказа фатален и отборът не можа да стане шампион.

Станков е мощен нападател, който не действа само забит в центъра на противниковата защита, а маневрира и по фланговете, където е трудно удържим. Ще се запомни голът му срещу „червените“ през есента на 1977 г., когато с топовен изстрел едва не скъсва мрежата за четвъртия гол при победата с 4:1.

Ръководството, футболистите и служителите на „Левски” честитят празника на Ангел Станков и му пожелават здраве, дълголетие и много щастливи мигове, които да му носи любимият „син” тим.

Pin It on Pinterest