Левски победи Етър в контрола

„Левски“ победи „Етър“ с 2:0 в последна контрола преди старта на първенството.

„Сините“ вкараха два гола до 8-ата минута, след като в 6-ата се разписа Здравко Димитров, а в 8-ата Мартин Петков.

В следващите минути устремът на „сините“ продължи. В 20-ата минута търновци отговориха чрез Ромей Ивеш, който се озова очи в очи с Пламен Андреев, но ударът му бе спасен от младия страж.

Пет минути по-късно „Левски“ организира атака, която завърши с опасен изстрел на Марин Петков. Здравко Димитров центрира отляво, а на близката греда сам бе 17-годишният футболист. Неговият удар обаче премина на сантиметри покрай десния страничен стълб.

Половин час след началото на приятелския мач Ловре Кнежевич се възползва от грешка в защитата на „Левски“ и успя да спечели терен, но не намери пространство за изстрел и комбинира с Радослав Апостолов. Последва шут от дъгата на наказателното поле, който бе насочен в центъра на вратата и Пламен Андреев не бе затруднен.

До края на първата част двата тима си размениха по няколко положения, но до нов гол не се стигна.

В началото на втората част „Левски“ получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Борислав Цонев, чийто удар срещна напречната греда, преди да напусне очертанията на терена.

В следващите минути темпото се успокои и сериозни положения липсваха.

В 62-рата минута Здравко Димитров си освободи пространство за изстрел и шутира от границата на наказателното поле, но Господинов изби.

Три минути по-късно Димитров изведе Мартин Петков зад защитата на „Етър“. Нападателят се озова очи в очи с Господинов, но защитник изби топката точно преди завършващия удар.

Секунди по-късно Патрик-Габрил Галчев се озова на чиста стрелкова позиция, но от малък ъгъл не успя да реализира.

До края на двубоя двата тима не промениха статуквото и „сините“ спечелиха с 2:0.

Pin It on Pinterest