Левскар не ставаш, левскар се раждаш!

Капитанът на „Левски“ Живко Миланов официално сложи край на кариерата си. 

Железният бранител изведе за последен път любимия си тим в мача с „Локомотив“ (Пд), оставяйки зад себе си бляскава кариера с три шампионски титли, три купи и множество успехи в Европа. 35-годишният капитан завърши кариерата си с 231 мача и 12 гола с екипа на „Левски“.

Преди мача с „Локо“ Живко бе награден от изпълнителния директор Павел Колев, както и от БФС, а публиката го аплодира и скандира името му. Той пък се отблагодари с поредния мач, в който до последната секунда не се предаде под проливния дъжд и търсеше успеха. След последния съдийски сигнал сълзите бяха неизбежни. Просто, защото сърцето му бе на „Герена“. Той прекара детските си години тук и сложи края на своята кариера у дома.

Живко бе и винаги ще бъде пример за силата на левскарския дух и борбеност. Той бе професионалист до последната секунда на всеки мач. Така, както бе и днес.

След последния си мач с екипа на „Левски“ капитанът разкри, че преди 3-4 месеца е бил диагностициран със заболяване, което засяга белия му дроб. Именно това е довело до решението му да сложи край на състезателната си кариера.

„Изчакахме доста време преди да обявя решението си, за да се потвърди диагнозата. Не искам да навлизам в детайли – само ще кажа, че е доброкачествено. С оглед на това, че засяга белия ми дроб трябва да се откажа от професионалния футбол, но ме увериха, че всичко ще е наред“, сподели Миланов.

Благодарим ти за всичко, Живко!

Левскар не ставаш, левскар се раждаш!

Pin It on Pinterest