Кметът на Шумен награди победителите в шахматния мемориал „Стоян Иванов“

Кметът на община Шумен Любомир Христов връчи наградите на победителите в седмото издание на турнира по шах Мемориал „Стоян Иванов“.

Състезанието се проведе през почивните дни в зала „Арена Шумен“ и беше надпревара за националната индивидуална купа за мъже по ускорен шах и блиц.

Любомир Христов поздрави шахматистите и изрази надежда, че всички ще запазят хубави емоции и спомени от турнира в Шумен. „Надявам се, че всички участници, както и организаторите сте се чувствали удобно и приятно тук в Арена Шумен през тези два дни. Винаги сте добре дошли и като спортисти, и като гости на града“, обърна се към тях кметът. От името на организаторите Любомир Христов получи специален плакет за оказаната подкрепа от страна на общината при провеждането на турнира и за принос в развитието на шахмата в града.

Победител в тазгодишното издание на Мемориал „Стоян Иванов“ по ускорен шах стана гросмайстор Радослав Димитров от Шахматен клуб „Абритус“ от Разград. Втори е гросмайстор Васил Спасов, състезател на Спортен клуб по шахмат „Шумен“, а трети завърши гросмайстор Вячеслав Тиличеев от Русия, който се състезава за Шахматен клуб „Бургас 64“.

В турнира по блиц победител стана гросмайстор Васил Спасов от шахматния клуб „Шумен“. На второ място се класира Мартин Петров от шахматния клуб „ЧесБомб“ от Пловдив. На трето място се нареди Сашо Николов от шахматния клуб „Марица-Изток“ от Раднево.

Медали и парични награди получиха и първите трима шахматисти в различните възрастови групи – до 10 г., до 12 г., до 14 г., до 16 г. и до 60+ години. Специалната награда за чуждестранен състезател грабна Франк-Алекзандър Де Мартини от Франция. В състезанието бяха отличени и най-добре представилите се дами, както и най-предно класиралите се представители на домакините от шахматния клуб „Шумен“.

В шахматния мемориал взеха участие 114 състезатели от България, Румъния, Франция, Русия и Гърция, което е рекорден брой участници в досегашните издания на турнира.

Pin It on Pinterest