Спорт

Класни битки, екшън на сцената и адреналин на SENSHI 18

SENSHI привлича най-добрите бойци от световен мащаб, предлагайки истински боен спектакъл

Международната бойна галавечер SENSHI 18 поднесе много класни битки с бързо темпо и висок адреналин за публиката на плажната арена в град Варна. Събитието беше изпълнено с непредвидими двубои, а професионалните бойци дадоха всичко от себе си в стремеж към победата.

12-те оспорвани двубои несъмнено показаха високите бойни умения, които имат бойците на SENSHI. Участниците от 14 държави демонстрираха изключително силен боен дух от кикбокс, киокушин, муай тай и ММА, като завладяха сърцата на публиката с майсторските си изпълнения. Техните невероятни комбинации от прецизни удари, бойна тактика, съчетани с устрем в нападение и непробиваема защита заредиха атмосферата на вечерта с напрежение.

Българските бойни звезди, които се изправиха на арената в 18-о издание от веригата SENSHI, впечатлиха съперниците си на ринга и доказаха своите бойни качества, като донесоха на страната ни 6 победи в професионалната бойна галавечер.

Пълните резултати от двубоите в бойната галавечер SENSHI 18:

Двубой #1

Кат. 70 кг, правилник: KWU FULL CONTACT

Константин Михайлов, България vs. Винченцо Ди Никола, Италия

В първия двубой на вечерта българският боец Константин Михайлов надделя над италианеца Винченцо Ди Никола с единодушно съдийско решение, но след допълнителен рунд. Двамата съперници бяха много равностойни в 3-те основни рунда и на съдиите се наложи да дадат 4-ти рунд, който да определи финалния победител в двубоя.

Двубой #2

Кат. 75 кг, правилник: KWU FULL CONTACT

Мубариз Агмалиев, Азербайджан vs. Лукаш Котлеба, Словакия

Във втората среща един срещу друг се изправиха добре подготвеният азербайджанец Мубариз Агмалиев и дебютантът в галавечерта Лукаш Котлеба от Словакия. След допълнителен рунд и много динамичен мач, с единодушно съдийско решение по-добрият боец от двамата беше Лукаш Котлеба, който заслужено спечели SENSHI пояс и купа.

Двубой #3

Кат. 85 кг, правилник: KWU FULL CONTACT

Кристиян Дойчев, България vs. Ренато Пренга, Италия

Срещата предложи на публиката много зрелищен екшън и силни удари, а тоталната си доминация на ринга Дойчев се наложи с голям превес над младия си съперник. Успешният български боец Кристиян Дойчев безапелационно победи Ренато Пренга от Италия с единодушно решение на съдиите.

Двубой #4

Кат. 80 кг, правилник: KWU FULL CONTACT

Мехди Айт Ел Хадж, Мароко vs. Алекс Фернандес, Испания

Един от най-горещите двубои на бойната гала във Варна беше мачът между мароканеца Мехди Айт Ел Хадж и испанеца Алекс Фернандес, който за първи път се качи на ринга на SENSHI. По-техничен и по-точен от двамата бойци беше Ел Хадж, който в крайна сметка победи боеца от Испания с единодушно съдийско решение.

Двубой #5

Кат. 95 кг, правилник: KWU SENSHI

Оливър Лангуа-Рос, Канада vs. Себастиян Лутанюк

Мачът между Оливър Лангуа-Рос от Канадаи румънеца Себастиян Лутанюкзапочна с доста остра и напрегната атмосфера, като първите минути бяха изпълнени с бързи и точни удари от двете страни. В оспорвания двубой Оливър Лангуа-Рос успя да победи румънеца с единодушно съдийско решение и спечели аплодисментите на публиката.

Двубой #6

Кат. 75 кг, правилник: KWU FULL CONTACT

Атанас Божилов, България vs. Мадике Камара, Франция

В силния двубой двамата бойци излязоха в ринга с голяма доза хъс и желание за победа. Атанас Божилов отново показа класа, силен дух и високо спортно майсторство, като за радост на публиката спечели своята 16-та победа в ринга на SENSHI срещу французина Камара.

Двубой #7

Кат. 70 кг, правилник: KWU FULL CONTACT

Aйсам Чадид, Марокоvs. Грегоар Готарди, Франция

Двубоят между мароканеца Aйсам Чадид и французина Грегоар Готардибеше един от най-динамичните за вечерта, който показа колко важна е техниката и бързината в бойните изкуства. В последните минути от битката зрителите бяха свидетели на истински кикбокс спектакъл, който ги държеше в напрежение до подследните секунди. Грегоар Готардибеше по-техничният и точен боец от двамата в тази среща и спечели мача в седмия двубой за вечерта.

Двубой #8

Кат. 85 кг, правилник: KWU OPEN

Мариян Димитров, България vs. Тони ван Дайк, Нидерландия

На плажната арена Мариян Димитров се изправи срещу труден противник, който не му отстъпваше по техника и класа – нидерландеца Тони ван Дайк. И двамата излязоха в ринга с впечатляващ устрем и стремеж към бърза победа. Публиката остана удивена, когато Тони ван Дайк надделя със събмишън още в първия рунд. Той успя да постави Димитров в трудна за измъкване позиция на земята и мачът приключи преждевременно.

Двубой #9

Кат. 75 кг, правилник: KWU FULL CONTACT

Михаил Велчовски, България vs. Аюб Бенадия, Испания

От самото начало на битката, Михаил Велчовски и Аюб Бенадия показаха силен хъс и стремителни удари, но нито един от двамата не успя да надделее значително. Съдиите дадоха допълнителен 4-ти рунд на двамата бойци, в който определиха Михаил Велчовски за победител в един наистина труден двубой.

Двубой #10

Кат. 70 кг, правилник: KWU FULL CONTACT

Драгомир Петров, България vs. Само Петче, Словения

В равностойната и силна битка зрителите бяха впечатлени от ударите, които си размениха двамата съперници. Бойците показаха отлична техника и много добра стратегия, като не си отстъпваха един на друг по време на двубоя. В крайна сметка Драгомир Петров спечели мачасрещу словенеца Само Петче с единодушно съдийско решение след напрегнат мач и допълнителен 4-ти рунд.

Двубой #11

Битка за ЕВРОПЕЙСКА ТИТЛА

Кат. 95+ кг, правилник: KWU FULL CONTACT

Ахмед Крънич, Босна и Херцеговина vs. Бруно Сузано, Португалия

В битка за европейската титла на SENSHI в най-тежката категория се изправиха срещу друг двама внушителни бойци – амбициозният Ахмед Крънич и опитният ветеран Бруно Сузано. През цялото време португалецът се бореше с голяма решимост и воля срещу мощния представител на Босна и Херцеговина. Той не се предаваше и продължаваше да нанася удари в опит да се завърне в мача, но по-добрият от двамата Ахмед Крънич стана носител на европейската SENSHI титла в свръхтежката категория над 95 кг. чрез единодушно съдийско решение.

Двубой #12

Битка за ЕВРОПЕЙСКА ТИТЛА

Кат. 90 кг, правилник: KWU FULL CONTACT – EUROPEAN TITLE

Едуард Алексанян, България vs. Якоб Стюбен, Германия

В епичния финален мач Едуард Алексанян надделя над германеца Якоб Стюбен, подкрепян от своите съграждани и даде най-доброто от себе си. Мачът се развиваше с бързо темпо и вълнуващи моменти, а българският боец, известен като „Мистър Шоу“ се стремеше към европейската корона. Алексанян се наложи с по-чист и прецизен стил и бе обявен за победител след три рунда на битката за европейската SENSHI титла в категория до 90 кг. Българската победа взриви публиката, която показа силните си емоции за отличното представяне на Едуард Алексанян.

Специалната награда на бойната галаSENSHI 18 „Боен дух“ грабна, за втори път тази година, българинът Михаил Велчовски, който се би с неспираща енергия, без да отстъпва на силния си съперник.

Призът за„Най-добра техника“ спечели словенеца Само Петче, който впечатли зрителите с точните си удар, боен стил и високо майсторство в ринга.

Отличието на организаторите за „Нокаут на вечерта“ на SENSHI 18 отиде при Тони ван Дайк от Нидерландия за неговата техническа победа още в първия рунд.

Сред специалните гости, рефери и съдии на SENSHI 18 бяха световни величия в областта на бойните спортове, сред които четирикратен световен шампион на K-1 и световен шампион по савате Ернесто Хуст, световният шампион на Glory и четирикратен K-1 Grand Prix победител – Шихан Семи Шилт, европейският и световен шампион по карате и победител в К-1 Grand Prix на Япония – Шихан Николас Петас, абсолютният световен шампион по киокушин Сенсей Тариел Николейшвили. В звездната група бяха още първият световен K-1 Max шампион Алберт Краус, холандският кикбоксьор и двукратния световен K-1 Max шампион Анди Зауър и европейският шампион по киокушин Сенсей Ян Сокуп.

В ролята на рефери и съдии на бойната гала SENSHI 18 бяха родните киокушин легенди – абсолютният световен шампион по карате киокушин и четирикратен американски абсолютен шампион Сенсей Захари Дамянов и световният и европейски шампион по карате киокушин Сенсей Петър Мартинов.

Феновете на бойните спортове, които преживяха една незабравима вечер като зрителите на плажната арена останаха силно развълнувани от зрелищните битки, пълни с изненади. Следващото издание на SENSHI обещава отново да изненада зрителите и почитателите с изключителни битки, грандиозни и вълнуващи моменти.

18-ото издание на SENSHI се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“,MAX Sport, „България Еър, М Кар Груп – BMW дилър и „Св. Св. Константин и Елена Холдинг“.

Медийни партньори на SENSHI са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, информационният портал Kyokushin Кarate News, Fighto.News и Novinata.bg.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest