Спорт

Христо Янев: Ръководство на Ботев Вр искаше да остана на всяка цена

– Г-н Янев, Ботев изпрати емоционален сезон, като в края успяхте, всички заедно, да запазите елитния статут на отбора. Раздялата с вас изненада много хора, може ли да отговорите защо се стигна дотам?

– Наистина сезонът бе емоционален и напрегнат. Напрежението бе доста голямо. Аз искам да оставя добър спомен в отношенията с ръководството. Благодарен съм за възможността, която получих, колкото и трудна да беше целта. Това беше една възможност за мен да се докажа.

– Да разбираме, че вие пожелахте да се разделите, ако да, защо?

– Да, имам нужда от малко почивка, имам нужда да остана сам с мислите си и да направя следващата крачка, като приема ново предизвикателство на друго ниво.

– Какво беше желанието на ръководството?

– Желанието бе да остана и да работим заедно с една единствена цел – да променим облика на отбора и Ботев да има по-високи цели през следващия сезон. Идеите на ръководството бяха да се залага на млади български играчи и да ги развиваме. Ръководството искаше да остана на всяка цена, но в крайна сметка преценката е тази. Искам да отбележа, че в лицето на Вангел Вангелов, открих перфектния ръководител, който ме спечели с човешкото си отношение и коректност. Все пак искам да кажа, че не казвам „сбогом“, а „довиждане“ и не изключвам възможността пътищата ни отново да се засекат.

СНИМКА: startphoto.bg

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest