Спорт

Хандбалният „Фрегата“ е на победа от бронза в първенството

След загубата в първия мач от серията за бронза в първенството срещу “Осъм” в Ловеч, момчетата на тандема Добрев/Радев бяха изключително мотивирани за постигане на задължителната победа.

Мачът в Бургас стартира ударно за гостите, които поведоха с 0:2 и 1:3 до седмата минута. Но в рамките на следващите 12 минути „Фрегата“ натрупа аванс от 5 гола до 10:5 и 13:8, като на полувремето се оттегли при 14:11.

Второто полувреме вървеше през цялото време под диктовката на домакините. От своя страна гостите успяваха на няколко пъти да намалят до 2 гола разлика и веднъж до 1 гол.

След 22:20 в 49-та минута Марио Марев отбеляза 3, а Николай Станков добави 1 гол за 26:20, като попаденията бяха реализирани след поредните прекрасните прояви на Николай Цветков на вратата. Гостите не се предадоха лесно и до края на мача успяха да намалят до крайното 30:27. Следва трети решителен мач в Ловеч на 25 май.

С 16 гола Росен Колев бе моторът на отбора в този мач, с 76 % реализирани възможности. За съжаление, секунди преди сирената, той беше дисквалифициран с червен картон за грубо нарушение срещу състезател на гостите. Очаква се решението на Дисциплинарната комисия през седмицата, като огромна е вероятността да бъде наказан за предстоящия мач в Ловеч.

Още по-неприятна е и тежката контузия на представящия се много добре в първенството Кристиян Андонов. Крилото скъса ахилес в средата на второто полувреме и ще отсъства дълго време от терените. Това е поредният контузен състезател след Костадин Иванов, Иван Кирязов, Пламен Иванов, Милен Стоянов, Станислав Василев.

След проведена анкета между клубовете в „А” РХГ за най-добър вратар на първенство за 2023/2024 г. бе определен капитанът на бургазлии Пламен Иванов.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest