Георги Василев: “Етър” е имал и тежки, и славни моменти, но ще го бъде!”

“Етър” е имал и тежки, и славни моменти в историята си, но ще го има и ще го бъде!

Защото ще си остане отбор, който е уважаван, където и да отиде”, заяви големият великотърновски треньор Георги Василев на представянето на книгата “Те играха за “Етър” на спортния журналист Анатоли Петров. Проявата, която бе част от инициативата “Фоайе на книгата с автограф”, събра десетки футболни деятели и фенове.

„Когато разбрах за това представяне, веднага направих така, че да присъствам на него, защото съм задължен. 21 години от своя живот съм отдал на “Етър” като футболист и треньор, той също много ми е дал. Благодаря на автора от името на всички футболисти и футболни деятели, и на хората, които са включени в тази книга. Написаното вътре ще остане в историята, в душата на хората, в сърцата им и в чувствата, които влагат във футбола. Книги за отделни футболисти има много, но малко са книгите за историята и живота на цял един клуб, през който са минали толкова герои”, сподели Георги Василев, извел “Етър” до паметната шампионска титла и до най-големите успехи в историята му.

Авторът на книгата разказа за нейното създаване и за срещите с емблематичните играчи и треньори на „Етър“, направили възможно написването й. Тя излиза в навечерието на 30-ата годишнина от шампионската титла, заради което Анатоли Петров апелира кръглата годишнина да се отбележи подобаващо във В. Търново.

„Тази книга идва съвсем закономерно, като един наистина дългогодишен труд на човек, който е разговарял с легендите на „Етър“, виждал ги е често на и извън стадиона и помни мачовете с виолетовата фланелка на повечето от тях. Той е тръпнал, когато е започнал да пише първите си репортажи за „Етър“, опознавал е тези хора постепенно, бил е с тях в различна среда и наистина е направил прекрасни очерци. В книгата е събрана историята на „Етър“, разказана от тези, които са я създавали през всичките години и това е най-ценното в нея“, каза журналистът Петко Павлов при представянето. В края на срещата той изненада автора с оригинален подарък – папка от времето на шампионския „Етър“, в която да събира материали за следващата си книга.

Pin It on Pinterest