„Етър” и „Левски” завършиха 0:0

„Етър” и „Левски” завършиха 0:0, като “виолетовите” пропуснаха да вкарат по едно чисто положение в началото на двете полувремена.

„Болярите” натиснаха здраво в първите минути и можеха да поведат буквално още в първата си атака. Ловре Кнежевич се откъсна сам срещу вратаря на столичани, но докато понечи да стреля, Начо Монсалве с шпагат изчисти, поправяйки грешката на защитата на своя тим. Гостите отговориха с удар на Найджъл Робърта с глава над гредата.

Етърци продължиха да търсят гола и в 9-ата минута Дани Младенов от воле стреля над гредата, а малко след това Миси Мезу излезе в отлична позиция, но бе блокиран. Кнежевич в 15-ата минута стреля отдалеч силно над вратата.

За „Левски” в 30-ата минута Здравко Димитров излезе в коридор, но ударът му в обратния ъгъл също мина до гредата, същото стори и Илия Юруков.

Отново „Етър” бе по-активният отбор в първите минути и пак пропусна чиста възможност да открие резултата. В 47-ата минута Микулич и Монсалве не се разбраха и направо подариха топката на Гаетан Меси Мезу, който обаче я прати над гредата.

След почивката Томаш направи промени в атаката, като на мястото на Кнежевич влезе Преслав Боруков, а малко по-късно Милчо Ангелов замени Миси Мезу. До края положенията пред двете врати почти липсваха, като удари на Алдаир и Здравко Илиев бяха уловени от вратаря на гостите.

В края на мача възможност имаха и гостите, като Найджъл Робърта се пребори с Мариян Иванов и излезе сам срещу Господинов, но той спаси удара му в близкия ъгъл. В 85-ата минута Мариян Иванов спря Божинов с цената на втори жълт картон и бе изгонен. Така във втори пореден мач на етърци се наложи да играят с човек по-малко, но до края промяна не последва.

Pin It on Pinterest