„Етър” гостува днес на ЦСКА-1948

„Етър” гостува на столичния ЦСКА-1948 с амбиция да спечели първите си точки в първенството.

Двубоят е днес от 21:00 ч., като любопитното е, че домакините са водени от легендата на „Етър” и доскорошен главен мениджър на тима Красимир Балъков, а пък наставникът на „виолетовите” Петко Петков преди това води именно ЦСКА-1948. Столичният рефер Васимир Маруан Ел-Хатиб ще ръководи срещата. Негови помощници са Иво Колев и Костадин Танчовски, а четвърти съдия е Никола Попов също от София.

Добрата новина за етърци е, че карантината им бе вдигната и поне наличните футболисти тренираха пълноценно през седмицата. Новото попълнение португалският външен халф Алдаир със сигурност ще е в групата за мача.

„Получихме разрешение да тренираме и водихме нормален тренировъчен процес. За съжаление загубихме още един играч за мача – Огнянов си изкара  червен картон. Така вече футболистите, на които не можем да разчитаме, са седем”, коментира Петко Петков. Той ще разчита на същата група от предишния мач, допълнена с юноши, като вместо Огнянов ще вземе Алдаир.

„Ясно е, че ще ни е тежко в този мач, но не се отказваме и ще се опитаме най-после да вземем точки”, заяви Петков. Той сподели, че мачът за него не е по-особен, въпреки че е водил ЦСКА-1948, а и тимът вече се е променил доста. „Много пъти съм бил в такава ситуация – днес си в един клуб, после излизаш срещу него, в професионалния футбол е така. В ЦСКА-1948 има доста промени, привлякоха немалко класни играчи. Ще подходим с необходимия респект, но в никакъв случай не и страх”, добави Петко Петков.

На 1 октомври предстоят отново тестове за коронавирус за целия отбор и ако те са отрицателни, тимът ще бъде много по-пълен за следващото домакинство на ЦСКА-София. Продължава да се работи и по селекцията.

Pin It on Pinterest