„Етър-2” започна подготовка

Дублиращият отбор на „Етър” започна подготовката си за пролетния полусезон в Северозападната Трета лига.

Старши треньорът Марин Стефанов изведе 22 футболисти за първата тренировка на терена „Трифон Иванов” до Спортното училище.

Най-младият тим в Северозападната трета дивизия запазва изцяло състава от есенния полусезон, не се очакват промени и нови попълнения. Подготовката изцяло ще премине в домашни условия във Велико Търново.

Основната задача остава обиграване на младите футболисти от школата на „Етър” за прехода им в мъжкия футбол, но и подобряване на играта и мястото в класирането. „Виолетовите” надежди завършиха на 14-а позиция от 18 отбора есенния полусезон.

„Направихме и добри мачове, момчетата показаха, че имат потенциал. На отбора обаче подхожда място в първата половина на класирането”, коментира треньорът Марин Стефанов.

Седем контроли са насрочени по време на подготовката. Първата ще бъде на 20 януари, сряда, срещу „Янтра” (Полски Тръмбеш). На 24-и (неделя) етърци ще срещнат „Пещера” (Галата), а на 27 януари – „Локомотив” (Горна Оряховица). „Локомотив” (Дряново) е съперник за проверката на 6 февруари (събота), а на 10-и вторият отбор на „Етър” ще играе с „Павликени”. На 13 февруари ще срещне юношите до 19 години на „Национал” (София), а последната проверка е на 14 февруари (неделя) срещу „Шумен-2007” (Шумен). Очакванията са пролетният полусезон в Северозападната Трета лига да стартира на 21 февруари.

Контролите:

20 януари (сряда): Етър-2 – Янтра (Полски Тръмбеш)

24 януари (неделя): Етър-2 – Пещера (Галата)

27 януари (сряда): Етър-2 – Локомотив (Горна Оряховица)

6 февруари (събота): Етър-2 – Локомотив (Дряново)

10 февруари (сряда): Етър-2 – Павликени (Павликени)

13 февруари (събота): Етър-2 – Национал (U19) (София)

14 февруари (неделя): Етър-2 – Шумен 2007 (Шумен)

Pin It on Pinterest