Две българки влязоха във финалите на Световното по модерен петобой в София

Още първия ден се оказа успешен за България, защото Светла Згурова и Виктория Стойнова преодоляха квалификацията в конкуренцията на 69 момичета до 17 годишна възраст.

Европейската шампионка Згурова влезе с 4-ти резултат,а Стойнова с 33-ти . За медалите в София ще се борят 36 състезателки.

Димана Стефанова и Евгения Стоянова отпаднаха в квалификационната фаза. Самият финал ще бъде утре ( 20 юли) от 10:00 сутринта с дисциплината плуване. Около 16:00 се очаква да започне последната надпревара от програмата на тази възраст, а именно комбинираната дисциплина – бягане и стрелба.

Шансовете на Светла Згурова за отличие от шампионата са повече от сериозни и всички се надяват тя да успее и да донесе медал за България от Световното първенство.

Днес са квалификациите при момчетата до 17 годишна възраст, като преди бягането и стрелбата Радослав Стойчев, Любомир Германов, Ангел Франгов и Емил Грозданов имат шансовете за влизане сред първите 36 състезатели. Успоредно с U17 се провежда и Световното до 19 годишна възраст . Борислав Костадинов и Камен Делев завършиха на 22 място в щафетата, а днес Евгения Стоянова и Михаела Зонова са определени от старши треньора Владимир Кузманов да ни представят в щафетата U19.

В двете първенства участват 326 състезатели от 40 държави.

Шампионатът се провежда на закрития басейн „ Диана” и на територията на Национална спортна академия ( многофунционална зала и терена срещу арката) .

Входът за зрители е безплатен!

Pin It on Pinterest