Два златни и два бронзови медала за България на европейското първенство по спортно катерене за юноши и девойки

Днес беше последният ден на европейското първенство по спортно катерене за юноши и девойки.

Слав Киров спечели бронзов медал за българския отбор в дисциплината боулдър при юношите Youth A (16-17 г.) Това е втори бронзов медал на това първенство за Слав, който е за първа година в тази възрастова група. Шампион в трудността е Мейди Шалк от Франция, следван от Едвардс Грузитис от Латвия.  Двете трети места в трудност и боулдър плюс единадесето място в скоростта бяха достатъчни за шампионската титла за Слав в комбинацията, която той печели за първи път. При девойките в същата възрастова група Александра Тоткова остана на 8-мо място в трудността, а с класирането си в другите две дисциплини завоюва третото място в комбинацията.

Николай Русев, който вече имаше златен и сребърен медал в първите две дициплини – боулдър и скорост, днес остана 4-ти в трудността при юношите Youth B (14-15 г.) Ники направи много добро катерене, постигна равен резултат с бронзовия медалист Лукаш Мокролушки от Чехия, на който обаче по-доброто класиране в полуфинала отреди медала. Другите двама български състезатели в групата – Николай Ангелов и Боян Киров са 11-ти и 12-ти. С класирането си в отделните дисциплини на 1-во, 3-то и 4-то място Ники спечели безапелационно шампионската титла в комбинацията в неговата възрастова група.

Българският отбор приключи състезанието с общо 3 златни, 1 сребърен и 3 бронзови медала – най-добро постижение за България на европейско първенство по спортно катерене за юноши и девойки досега. 

Pin It on Pinterest