Два отбора от Академия ЦСКА шампиони на „Евима къп“

Два отбора от Академия ЦСКА станаха шампиони на силния турнир по футбол за деца и юноши „Евима къп“, който се проведе в Банско.

Армейците от набор 2007, водени от Цветослав Алтънов, вдигнаха трофея след победа с дузпи над Славия на финала с 5:4 при ударите от бялата точка и 1:1 в редовното време. Преди това ЦСКА U14 победи последователно ОФК Спартак (Плевен) със 7:0, Арес с 2:1 и Нефтохимик с 6:0. Халфът Виторио Шотев бе избран за най-добър полузащитник, а Илия Димитров стана голмайстор на турнира.

Талантите ни от набор 2008 също грабнаха златните медали от „Евима къп“. Червените с треньор Калоян Генов спечелиха финала срещу Национал с класическото 3:0 и доказаха, че напълно заслужават трофея, след като преди това победиха последователно ДИТ с 4:0, Прециз (Монтана) с 5:0, Гоце Делчев с 8:0 и Орлетата (Благоевград) с 2:0. Младите армейци от ЦСКА U13 обраха и всички индивидуални призове в тази възрастова група. Иван Кехайов бе избран за най-добър вратар, а Самуил Барабанов стана най-добър защитник. Халфът Димитър Челебиев заслужи наградата за най-добър полузащитник, а най-добър нападател стана Ивайло Димитров. 

След награждаването двата отбора от Академията, заедно с треньорите и целия щаб отпразнуваха шампионските титли, а любимият рефрен „Още от дете“ огласи терените в Банско.

Pin It on Pinterest