Дряново посрещна семенарът на Пролиценза на треньорската школа при БФС

Водещи треньори от Първа и Втора лига на българските отбори, участваха в три дневният семенар на Пролиценз на треньорската школа при БФС.

Темата на семинара: „ Тренировка и ръководене на отбора в деня на мача”. Лекции пред курсистите от Пролиценз УЕФА, развиха лекторите Доцент Юри Николов, Д-р Нестор Юруков, Ст.треньора Петко Петков и Ст.треньора на Младежкия национален отбор на България Александър Димитров. Всички треньори са селектирани въз основа на теория и тактика, като под внимание са взети техните успехи като футболисти и помощник треньори в професионалният футбол на България. Треньорите полагат и задължителен изпит на западен език, като един от задължителните чужди езици писмен и говорим са Английски, Немски, Френски или Испански език. Между курсистите в тридневният семинара в Дряново, бяха много действащи треньори от Първа и Втора ЕФБЕТ лига на българското първенство. Познати на футболната общественост, и имена от близкото минало като: Ангел Стойков – Треньор на Българския национален отбор U-19, Владо Манчев – Пом.треньор на „Миньор” Перник, Станислав Генчев – Пом.треньор на „Лудогорец” Разград, Бойко Величков, Малин Орачев, Мирослав Косев, Димитър Палазов, Христо Арангелов, Юрий Васев, Светослав Стефанов, Косьо Мирчев – Пом.треньор на „Етър” Велико Търново, Александър Тунчев – Ст.треньор на „Локомотив” Пловдив, Валентин Илиев – Пом.треньор на „Царско село” София, Петър Костадинов – Пом.треньор на „Черно Море” Варна, Сашо Ангелов, Левон Апкарян, Тодор Симов – Пом.треньор на „Левски” София, Живко Желев – Ст.треньор на „Литекс” Ловеч, Тодор Живондов – Ст.треньор на „Лудогорец-2” Разград, Веселин Великов – Ст.треньор на „Ботев” Враца и легендата Мартин Кушев – Пом.треньор на „Славия”, който сподели пред колегите с радост и добри спомени, че в началото на своята кариера е играл в редиците на Локо Дряново.

Поздрав към треньорите и Преподавателите от БФС – отправиха Кмета на Община Дряново г-н Трифон Панчев и г-н Тодор Георгиев – Председател на ОбС-Дряново. Теди Джорджо, приветства футболната делегация и направи кратка презентация на спорните бази в Община Дряново и покани треньорите да лагеруват в пред балканското градче, както в летния така и в зимният период на годината. Всички треньори стъпиха на зеления килим стадион „Локомотив” който е с много добре поддържана тревната настилка, и на стадион „Републиканец” в село Царева ливада, която настилка е последният хит на изкуствено игрище, на който отборите могат да проведат своята подготовка и през зимната пауза. Георгиев, припомни и покани представителите на футболните школи в 5-тото издание на Детския футболен турнир в Дряново, който ще се проведе в периода 17-20 юни в Дряново. Доцент Юри Николов и Д-р Нестор Юруков благодариха за топлото посрещане на ръководството на Община Дряново, за предоставените спортни бази, като също така благодариха за доброто партньорство на Председателя на УС на ФК „Локомотив” Дряново Пламен Обрешков, както и на домакините от хотел ВСК „Кентавър” за гостоприемството и прекрасната база разполагаща с конферентна зала и всички условия отговарящи за провеждането на семенара УЕФА-Пролиценз. Доцент Юри Николов и Д-р Нестор Юруков заявиха: Три са основните фактури за успеха: 1. Спорни бази, добре подържани,качествени терени на които може да се провежда обучителният и спортно технически процес. 2. Подготвени треньори със съответните лицензи за различните възрастови групи на децата. 3. За да открием и развием талантите в региона трябва да има любов към футбола!

Ако бъдат спазени тези три условия от Дряново и региона сигурно ще излязат новите национали Пламен Николов и Станислав Генчев. Заявиха Доцент Юри Николов и Д-р Нестор Юруков.

Снимки: Радост Георгиева PR – Фотограф ФК „Локомотив” Дряново

Pin It on Pinterest