Драматичен финал определи новия шампион на Националния боулинг турнир

Десетки зрители станаха свидетели на финалните серии за определяне на победителите от трите групи на Националния турнир по боулинг „ Фантастико оупън”, който завърши в столичната зала „ Joy Station”.

В продължение на една седмица над 80 състезатели играха в рекордното 85-то издание на надпреварата с награден фонд от 5 000 лева. След драматична финална игра Диан Динев триумфира като победител в Група „А”, след победа с 193 на 182 точки над Радослав Тенчев. Събитията на пистата бяха решени в последните два фрейма, които бяха завършени със страйк от Динев за успеха му в първия за годината турнир по боулинг. Трети и четвърти завършиха Асен Петров и Пламен Станчев. Победител в група „В” стана Теодора Константинова, която победи също в инфарктен финал Диди Илиева с 179 на 177 точки. В Група „С” трофеят за първото място спечели Христо Димитров, който се наложи с 158 на 119 точки над Яна Динева, дъщеря на големия победител Диан Динев.

Призьорите бяха наградени с парични награди и безплатни бонус игри в Joy Station- Студентски град, а победителите в трите групи си тръгнаха и с купи, които бяха връчени от Теодора Дончева – главен организатор на „ Фантастико оупън” . Следващият турнир от веригата ще бъде от 10 до 16 февруари отново в Joy Station.

Pin It on Pinterest