Джоузеф Диксън разкри инвестиционните си намерения в „ПФК Левски“

Джоузеф Диксън разкри инвестиционните си намерения в „ПФК Левски“ на специална пресконференция.

„От около шест месеца водим преговори. Идеята е, че това е най-голямата спортна марка в България. Тъжната истина е, че за много отбори в Източна Европа и за някои в Западна, този модел не е устойчив. Идеята е да инвестираме значителни средства не само в нов стадион, а в търговски център. Причината за това е, че гледаме в тази инвестиция като дългосрочна. Идеята е този клуб сам да се издържа. Да се изкарват средства независимо от собственика. Вече съм представил необходиматабанкова документация, за да се предвижим напред“, коментира Диксън.

„Планираме да имаме значителни приходи. Инвестициите в инфраструктурата. Виждате, че инфраструктурата се руши.  В дългосрочен аспект бих могъл да продам футболният клуб, но това е в дълъг план в бъдеще. Не съм тук за 5 минути. Всички инвестиции са обвързани с някакъв риск. Няма как. 250 милиона долара ще инвестираме, кой би казал, че няма риск. Знаем, че земята е държавна собственост, а не на клуба, но сме оценили риска, вярваме, че има смисъл в това, което планираме да направим“, сподели още британецът.

„Да, клубът се нуждае от финансова инжекция, за да започне следващия сезон. Вече сме набрали 250 милиона долара, така че това е само формалност, за да се случи. Няма да инвестираме преди да сме станали собственици. Възможно най-скоро. Правните експерти, с които общувам ми казаха, че това е само формалност. Ще имаме необходимост от гаранции от държавата и общината, за да задвижим нашите планове. Те ще бъдат необходими. 36 месеца е срокът на инвестицията. Инвестиции в инфраструктурата и клуба. В момента, в който получил разрешение ще започнем да наливаме инвестиции в инфраструктурата. Доколкото разбрах, тук нещата стават по-бързо, отколкото на Запад. В момента, в който станем собственици ще може да направим реалната оценка на финансовото състояние на клуба. Футболният клуб трябва да работи на едно конкурентно ниво и да отговаря на всички изисквания“, допълни Диксън.

Pin It on Pinterest