Да се спомним за Александър Костов

Днес една от най-ярките емблеми на левскарщината Александър Костов трябваше да навърши 83 години.

Човекът, който знаеше какво значи да обичаш, уважаваш и носиш в сърцето си „синята“ идея ни напусна на 15 април 2019 г.  

Близо две години по-късно липсата му се усеща все така осезаемо. Бате Сашо знаеше как да те накара да се усмихнеш. Необикновени бяха историите му за най-романтичните времена на „Левски“ и разказите за Гунди. За онова вълшебно време и затова колко голяма дума е да си левскар. Той не спираше да повтаря, че левскарският дух никога няма да умре.

Ще помним винаги усмивката, която не слизаше от лицето ти, въпреки тежко преживените загуби на приятели и трудностите, през които премина. Ще помним уроците ти и онези мигове, в които се връщаше назад в спомените си, за да ни споделяш как често мечтаеш за моментите, в които си бил заобиколен от своите приятели.  

Зад гърба си Сашо Костов остави участие на световните първенства в Чили и Англия. Има 331 мача и 85 гола за „сините“. Три пъти бе шампион на България и петкратен носител на Купата.

Сашо Костов бе от тези играчи, които не можеха да останат незабелязани. Днес пък остава със златни букви в историята на клуба като един от основните стълбове, които крепяха левскарските ценности. Отиде си на малко повече от четири по 20, както обичаше да казва той. Отиде си, за да продължи да ни преподава какво е да си левскар!

Почивай в мир, бате Сашо! Ние никога няма да те забравим!

Pin It on Pinterest