ЦСКА шампион на „Данониада“

Юношите на ЦСКА, родени през 2007 година, спечелиха тазгодишното издание на детския футболен турнир „Данониада“.

Армейците с треньор Калоян Георгиев си извоюваха правото за участие в международна купа „Danone Nations Cup“ в Барселона през месец октомври. Червените ще бъдат предвождан лично от Димитър Бербатов в испанския град. Бившият футболист на ЦСКА е патрон на турнира за поредна година и връчи купата на армейците. Те вдигнаха победоносно трофея и шумно „Още от дете“ огласи стадиона.

Финалната фаза на „Данониада“ се проведе днес в Национална спортна академия. В мача за трофея ЦСКА победи Локомотив (Пловдив) с 1:0 с гол на Виторио Шотев. В груповата фаза червените се наложиха над Дунав (Русе) с 3:2 и завършиха наравно срещу Черноморец (1:1) и Славия (2:2). ЦСКА се класира за националния турнир, след като спечели регионалната надпревара преди две седмици. Армеецът Юлиан Гилов беше отличен с голмайсторския приз на „Данониада“.

Академия ЦСКА изпраща сезон, в който две от формациите станаха победители в най-големите детски турнири в България. Набор 2007 грабна трофея от „Данониада“, а преди месец ЦСКА U15 спечели турнира „Meet the world“ в Сопот и отборът ще пътува до Швеция през юли за участие в неофициалното световно първенство „Готия къп“.

Pin It on Pinterest