ЦСКА излиза с изцяло бял екип срещу Базел

Стадион „Санкт Якоб Парк“ e готов да приеме тази вечер в 21:30 часа плейофа за влизане в групите на Лига Европа между Базел и ЦСКА.

УЕФА оценява съоръжението с 4 звезди, което е най-високата категория, имайки предвид капацитета на стадиона от 42 500 седящи места. „Джогели“ както го наричат местните е най-голямата футболна арена в Швейцария. Съоръжението е разделено на 5 главни сектора – A, B, C, D, както и G, добавен при разширяването на капацитета през 2008 г. заради европейското първенство по футбол. В стадиона има 32 магазина по етажите и 2 ресторанта („Ресторант УНО“ и „Хетрик Спортс Бар“). Двуетажният паркинг разполага с 680 места. До „Санкт Якоб Парк“ може да се стигне с автобус, трамвай или влак (стадионът притежава своя гара).

Делегатът на срещата – Уин Тура от Англия, инспектира за последно подготовката за двубоя и обяви, че всичко е готово за важния сблъсък на виртуалната техническа конференция тази сутрин.  Мачът ще се играе пред празни трибуни заради пандемията от коронавирус.

ЦСКА ще играе в изцяло бял спортен екип, а футболистите на Базел ще бъдат в титулярната си червено-синя екипировка. Нашият вратар ще бъде с лилаво облекло, а стражът на противника ни – с зелено.

Четиримата съдии на евромача са от Словакия – Иван Кружляк (главен), Томас Сомолани (първи асистент), Бранислав Ханко (втори асистент), Петер Кралович (четвърти), а Дарко Чеферин от Словения ще изпълнява функциите на  съдийски наблюдател. 

УСПЕХ, АРМЕЙЦИ!

Pin It on Pinterest