ЦСКА е шампион на България по водна топка

След шестгодишно прекъсване, ЦСКА отново е шампион в българското държавно първенство по водна топка.

Най-успешният клуб у нас последно триумфира през 2015г., но този уикенд на басейн „Приморски“ във Варна успя да вземе своята 39-та титла под ръководството на играещия треньор Павел Цеков. Победата в полуфинала над Локомотив Н.Н. – София с 14-13 бе последвана от убедителна разлика в резултата в мача срещу бургаския Черноморец. След отлагане и спиране на играта няколко пъти поради лоши метеорологични условия, червените триумфираха с 13-7. В интервю за телевизията Б1Б, която предаваше пряко мачовете от полуфинала във Варна, Цветомир Обретенов, един от най-добрите играчи на армейците, заяви: „Титлата се върна у дома“.

Аква спорт, Локомотив Н.Н., Черноморец и ЦСКА бяха четирите финалиста, които успяха да представят драматични и интригуващи срещи на публиката. Новият шампион успя да надделее с дисциплина, правилна тактика и мобилизираност на всички играчи, въпреки възрастовите разлики в отбора.

В полуфиналите Черноморец успя да победи Аква спорт с 11-10, с гол на Николай Тодоров в послената минута, а заредения с емоции и страст сблъсък между софийския Локомотив и ЦСКА завърши с резултат 13-14. Младият състезател от отбора на червените направи впечатление с неговите четири попадения, винаги в ключови моменти. По-късно Николай бе нагарден и с награда за най-полезен играч (MVP) на суперфинала.

На следващия ден Аква спорт се пребори за бронзовите медали с резултат 14-12 срещу Локомотив Н.Н.

Финалът беше възпрепятстван няколко пъти от лошото време, но това не попречи на армейците да надделеят и в четирите части (3-1, 3-3, 4-3, 3-0) за общия резултат от 13-7. Опитният Цветомир Обретенов отново показа завидни умения и реализира 4 попадения. Георги Димов и Николай бяха точни по два пъти, а по един гол добавиха Кирил Димов, Райко Карагьозов и Павел Джалев. Капитанът Боян Торосов успя да направи страхотно представяне и заслужено спечели индивидуалната награда за най-добър вратар в суперфинала. В края на мача, треньорът на бургазлии реши да рискува и изкара вратаря в атака, но това завърши с увеличаване на разликата в резултата.

Така армейците напълно заслужиха своята 39-а титла във водната топка.

Pin It on Pinterest