Спорт

Черно море обърна Крумовград

В мач от 35-ия кръг на efbet Лига, шампионска група, Черно море Варна надделя с 3:1 срещу Крумовград.

В 21-ата минута Александър Колев откри за гостите, а в 34-ата Васил Панайотов изравни. В 80-ата минута Даниел Мартин изведе варненци напред, а крайният резултат бе оформен от Мазир Сула в 86-ата минута.

Още във втората минута „моряците“ отправиха първия си точен удар. Негов автор бе Николай Златев, който получи подаване отдясно от Мазир Сула и стреля от точката за изпълнение на дузпа. Шутът по земя бе в центъра на вратата и бе уловен от Благой Макенджиев.

Две минути по-късно Сула изпълни свободен удар, като топката премина над всички играчи и намери очертанията на вратата, където бе овладяна от стража Макенджиев.

В 14-ата минута варненци създадоха нова опасна ситуация, когато Васил Панайотов шутира извън наказателното поле от воле, но не затрудни особено Макенджиев, който улови във въздуха.

В 21-ата минута Крумовград взе аванс в резултата. Постепенна атака на гостите доведе топката до левия фланг, откъдето Вячеслав Велев центрира в наказателното поле на Черно море. Там Александър Колев изпревари Влатко Дробаров, овладя кълбото, преодоля защитника и с удар покрай Иван Дюлгеров откри за 0:1.

В 34-ата минута равенството бе възстановено. Мазир Сула получи отдясно по атаката на домакините и подаде към Васил Панайотов, който овладя и стреля моментално, а след рикошет в Матей Шимич топката заблуди Макенджиев и се озова в мрежата – 1:1.

В 45-ата минута Николай Златев проби отляво, навлезе в наказателното поле на Крумовград и подаде към Илиан Илиев. Българският национал задържа топката и я насочи към Атанас Илиев, който стреля от движение с левия си крак, но изпрати топката встрани от дясната греда зад Макенджиев.

В 51-ата минута бърза атака отляво на „моряците“ изведе Сула в наказателното поле, който върна към Дани Мартин, но шутът на испанския защитник бе неточен.

Четири минути след това Сула се пребори за топката на границата на наказателното поле на Крумовград и подаде към Златев, който стреля от движение, но кълбото профуча покрай левия страничен стълб на вратата.

В 58-ата минута Крумовград създаде първото си опасно положение за второто полувреме, като Жак Пехливанов опита късмета си с шут от далечна дистанция фронтално спрямо вратата зад Иван Дюлгеров. Ударът премина високо и встрани и без да изисква намеса от стража на варненци.

Пет минути по-късно Клайдер Машедо центрира отляво и намери непокрития Калоян Пехливанов, който надскочи защитата на „зелено-белите“ и стреля с глава, но неточно.

В 67-ата минута бе и първата намеса от страна на Иван Дюлгеров, който изби в ъглов удар силен шут на Александър Колев.

В 71-ата минута бърза контраатака на Черно море доведе до развитие вдясно, където Панайотов подаде към Илиан Илиев, който навлезе на скорост в наказателното поле и шутира от малък ъгъл. Макенджиев се намеси и изби изстрела с крак.

В 74-ата минута Дани Мартин центрира отляво и намери включилия се Влатко Дробаров, който стреля с глава в аут.

Две минути след това Александър Колев стреля силно от въздуха, но Иван Дюлгеров се намеси убедително и отрази.

В 80-ата минута пълният обрат в полза на Черно море бе факт. Постепенни офанзивни действия на „зелено-белите“ изпратиха атаката отдясно, където Цветомир Панов центрира от границата на наказателното поле и намери Дани Мартин, който с глава намери мрежата зад Макенджиев – 2:1.

В 85-ата минута след извеждащ пас на Мартин Милушев Исмаил Иса стреля силно от вратарското поле, но появилият се като резерва вратар Николай Пранджев изби.

В 86-ата минута резултатът стана 3:1 в полза на Черно море. Милушев разигра с Мазир Сула, а французинът тръгна на индивидуален рейд, стигна до наказателното поле на гостите и с шут в обратния ъгъл увеличи аванса на домакините.

В 89-ата минута Жак Пехливанов стреля от пряк свободен удар, но топката премина встрани от дясната греда зад Християн Славков.

В 90-ата минута Исмаил Иса се измъкна отдясно по атаката на варненци и центрира на втора греда, където Мартин Дичев шутира и улучи страничния стълб.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest