Цанко Цанков с шест часово плуване без прекъсване преди маратона за Световен рекорд

С шест часова тренировка по плуване без прекъсване на басейн „Флора“ Цанко Цанков загря днес за големия маратон на 22 август.

Тогава бургазлията ще опита да подобри световния рекорд за плуване нонстоп в 50-метров басейн, който датира от 1998 година и е притежание на словенеца Мартин Стрел.

Организатори на спортната проява, която предизвиква огромен интерес са клуб по плувни спортове „Победа“, с помощта на Българската федерация по плуване, спонсори и солидната подкрепа на Община Бургас.

На откритата генерална тренировка на Цанко Цанков присъстваха зам.кметът „Култура, туризъм и спорт“ Диана Саватева, началник отдел „Спорт“ Веселина Деведжиева, множество медии, както и майката на плувеца. „Във форма съм. Приел съм предизвикателството и ще опитам да зарадвам всички бургазлии и българи. Дано имам късмет“, заяви Цанко Цанков.  Плуването му на 22 август, което е историческо за България ще е по всички правила на Международната федерация по плувни спортове и на Европейската плувна лига. Паралелно с Цанко, който на 13 август навършва Христова възраст на различни дистанции ще плуват и около стотина деца от всички бургаски клубове.  Всички те ще получат грамота и маркова плувна шапка с автограф.

„Нека всички подкрепим Цанко Цанков на 22 август. Вярваме, че ще успее в начинанието си, което заслужава уважение и адмирации. Той ще накара още множество бургаски деца да влязат в басейните и да спортуват“, заяви Диана Саватева.

Pin It on Pinterest