Спорт

„Бургос Волей“ класира трети отбор на държавните финали за един сезон

Волейболният клуб „Бургос Волей“ продължава да се утвърждава като един от водещите отбори в Югоизточна България.

През изминалия уикенд момичетата, родени през 2011 и 2012 г., с треньор Иван Атанасов, участваха във финалния регионален турнир за възрастовата група под 14 години в гр. Харманли, където се пребориха за директна квота за държавните игри.

След 4 категорични победи срещу ВК “ Казанлък“, ВК „Хеброс“, ВК “ Кирково“, и ВК „Яворов-Чирпан“ и една драматична загуба с тайбрек срещу миналогодишния първенец в региона ВК „Любимец 2010“, „Бургос Волей“ се класира на второ място в Югоизточна България и ще защитава честта на града ни на държавните игри, които ще се проведат в Кранево от 10-ти до 14-ти юни.

Освен с категоричните победи, отборът показа невероятна игра за деца на тази възраст, което кореспондира със заявката на основателите и треньори на клуба да се конкурират с най-добрите отбори в страната.

Преди седмица пък момчетата под 14 г. с треньор Христо Велков завършиха участието си на републиканското първенство с победи над миналогодишния шампион „Изгрев“,  „Хебър – Пазарджик“ и „Черно Море- ВАСК.

Малко по-късно през този месец отборът на момчетата, родени през 2012 и 2013 г., с треньор Станимир Коларов ще играе на държавни финали, когато заедно с „Нефтохимик“ ще защитават честта на Бургас.

В същата възрастова група, но при момичетата, предстоят регионални финали, където отборът също има сериозни шансове да продължи до турнира на най-добрите в страната.

Стискаме палци на децата за предстоящите им турнири и се надяваме да зарадват града с шампионска титла в най-скоро време.

Повече информация за клуба може да намерите в тяхна FB страница.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest