Бронзови медали на държавно първенство за 14 годишните хокеисти от Свищов

На 3 и 4 октомври в НСА „Васил Левски“ – гр. София се проведоха финалите на XXI Държавно първенство открито по хокей на трева за деца до 12 г. и XXI Държавно първенство открито по хокей на трева за момичета и момчета до 14 г. В първенствата участваха първите шест отбора с най-много точки в ранглистата на БФ по хокей на трева.

При децата до 12 г., състезателите на СКХТФ „Дунав“ – Свищов в I фаза на първенството постигнаха равенство (1:1) с отбора на Вълците – Харманли и загубиха от отбора на НСА с (0:1), при което във II фаза играха с отбора на Академик плюс – София за пето и шесто място. След убедителна победа с се класираха пети в държавното първенство.

При момичета и момчета до 14г., в I фаза на първенството свищовските хокеисти победиха убедително отбора на Христо Ботев – Байкал с 8:2 и загубиха минимално с 2:3 от отбора на Петър Берон – Пловдив. Във II фаза играха с отбора на Хеброс – Харманли за трето и четвърто място. След равенство в редовното време се стигна до изпълнение на наказателни атаки. Много доброто представяне на вратаря и на капитана на отбора донесе желаната победа и трето място в страната за свищовските хокеисти.

С индивидуалната награда за най-добър вратар на първенството беше отличен вратарят на СКХТФ „Дунав“ – Свищов – Петко Симеонов.

Държавното първенство беше закрито от президента на БФ по хокей на трева – Йорк Шенк.

В периода 9-11 октомври предстои провеждането на финалите на Държавното първенство за юноши и девойки до 16 и до 18 г. в Неделино, което ще бъде предавано на живо по телевизия Б1Б.

Pin It on Pinterest