Спорт

Ботев Пд U19 спечели титлата в зона Пловдив

Отборът на Ботев (Пловдив) до 19-годишна възраст остана без конкуренция в зона Пловдив и спечели титлата.

„Канарчетата“, водени от Тенислав Иванов, разбиха Арда със 7:1 у дома и по този начин си гарантираха първата позиция. 

Владислав Кайряков, Александър Карталов, Иван Дейков, Самуил Цонов и Димитър Урумов се разписаха по веднъж за изразителния успех, а Кирил Велинов се отчете с два гола. Сблъсъкът се явяваше и директен спор за първото място в групата, като Ботев U19 не остави съмнение около това кой е по-добрият от двата тима. 

Така в класирането „жълто-черните“ са с 66 точки от 25 мача, като остава да изиграят отложената си среща с Априлец (Бояджик). Арда остана на втората позиция с 63 точки от 26 срещи. 

В рамките на сезона момчетата на Тенислав Иванов записаха 22 победи и само 3 загуби. По пътя към шампионската титла Ботев U19 вкара 129 гола и допусна само 21 в своята врата. 

„На първо място искам да благодаря на ръководството на клуба за предоставената възможност да работя с отбора на Ботев U19“, сподели треньорът на тима. „Също така искам да изкажа благодарност към екипа, с който работих през целият сезон. Много се радвам за постигнатото най-вече заради момчетата, защото всички те го заслужават! Имахме страхотен отбор с много добър колектив. За времето, в което бяхме заедно, всички се трудиха много и въпреки някои проблеми през пролетния полусезон, успяхме да затвърдим силното представяне от есента и да станем шампиони“.

Класиране в зона Пловдив U19 тук.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest