Боруков: Днешният ми гол е заслуга и на Бербатов

Нападателят Преслав Боруков сподели мнението си за мача “Етър” – ЦСКА-1948, завършил с победа с 3:1.

“Чувствам се добре, вкарах седми гол за мен. Щастлив съм, че беше с победа. Много важна победа за нас и се отлепихме от дъното. Вече не сме последни и ще видим как ще завършат следващите мачове. До последния кръг не се знае кой ще изпадне и кой ще се спаси. Опитваме се да покажем каквото можем. На терена си личи всичко. На терена някои фаулове днес бяха по-груби срещу мен, окото ми е подуто, но нямам аркада.

Заявих го веднъж преди началото на мачовете – оставам в „Етър” до края на сезона. Раздавам се за отбора и правя каквото мога. Ние сме голям колектив и се надявам да продължаваме с победите и в края на сезона да се поздравим с успех. В края на сезона ще можем да кажем дали сме си свършили работата, като видим дали „Етър” ще остане в елита. Вярвам, че сме добър отбор и имаме големи шансове.

Работим с Бербатов, вчера също работихме заедно на тренировката преди мача. Работим по завършващия удар, ориентацията, движението в наказателното поле. Мога само да извлека позитиви от него. Той има ефект върху мен и мога да кажа, че днешният ми гол е заслуга и на Бербатов. Говорим си за Англия. Споделих му, че в „Шефилд Уензди” имаше един кондиционен треньор, работил в „Манчестър Юнайтед”. Казах на Бербатов, че този човек ми сподели, че преди да ме види си е мислил, че всички български футболисти са технични като Бербатов.А като те видях тебе – здрав и силов футболист, и ми се объркаха представите за българските футболисти. От Бербатов мога да извлека само позитиви.”

Pin It on Pinterest