Борислав Михайлов участва в Конгреса на УЕФА

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, вицепрезидентът Михаил Касабов и изпълнителният директор Борислав Попов представиха България на 46-ия редовен конгрес на европейската футболна централа, който се проведе днес във Виена.

На Общото събрание бяха приети отчетите на Изпълнителния комитет и на президента на УЕФА Александър Чеферин, както и резюме за работата на администрацията на върховния футболен орган на континента. Делегатите приеха и финансовия отчет за 2020/21 и гласуваха бюджета за 2022/23 година.

По време на форума бе прието и значително увеличение в размер на 21% на финансирането по програмата на УЕФА за солидарност и развитие Хеттрик VI за следващия 4-годишен период (2024-2028). Целият бюджет за споменатия период ще достигне 935 милиона евро, като всяка европейска федерация ще може да кандидатства за финансиране в рамките на 17 милиона евро по различни програми – за масов и женски футбол, социална отговорност, обучение на съдии и треньори, както и за инфранструктурни проекти, свързани с изграждане на терени, стадиони и тренировъчни центрове.

Участниците в конгреса бяха запознати с актуализацията на комисиите към УЕФА и ратифицираха новите членове на органите за правораздаване на европейската федерация.

Борислав Михайлов проведе и лични срещи с президента на европейската централа Александър Чеферин, както и с ръководителя на световния футбол Джани Инфантино.

Pin It on Pinterest