Спорт

Боримиров: Станислав Генчев бе първият ни избор, подкрепяме го изцяло

Изпълнителният директор на „Левски“ Даниел Боримиров представи новия треньор на тима Станислав Генчев.

Той разкри, че специалистът е бил първи избор за тима и ще получи пълната подкрепа от ръководството, която му е нужна.

„Имам удоволствието да ви представя новия старши-треньор на първия отбор Станислав Генчев и неговият екип. Помощници ще му бъдат Живко Миланов, Дарко Тасевски, Йордан Господинов и Петър Пеев. Спряхме се на този екип, защото всички са минали през „Левски“ и знаят какво значи този клуб. Надявам се каквито бяха като футболисти на терена – този хъс и амбиция да предадат на играчите. Целият клуб стои зад тях и им пожелаваме успех“, започна Боримиров.

„Станислав Генчев бе първият ни вариант за треньор. Разговорите протекоха много гладко и нямахме никакви неща, които да спъват идването му в „Левски“. Той е наясно, че водим разговори с чуждестранни клубове за Хосе Кордоба и когато всичко стане ясно, ще разберете всичко“, продължи изпълнителният директор на клуба.

„Водим разговори и за други изходящи трансфери освен Кордоба. Всичко зависи обаче от цената и ако бъде продаден съответният футболист ще търсим друг на неговата позиция. Ако играчите, които харесаме струват пари, ще бъдат купени. Генерална промяна в отбора няма да правим. Ще допълним толкова футболисти, колкото са нужни на екипа на Станислав Генчев. Всички работим в тази насока и фактът, че сме гласували на него и неговия екип доверие означава, че стоим зад него и ще го подкрепим. Относно предните трансфери и дълговете не забравяйте, че парите за тях не идваха накуп, а има няколко транша – за 2, дори за 3 години. Бюджета за селекцията сега не мога да ви го кажа в цифри. Той зависи от продажбите. В България знаете, че постът „старши-треньор“ е доста ветровита. Но предвид, че Станислав е бил футболист на „Левски“ мисля, че той и екипът му ще бъдат подкрепени и са уверени в качествата си. Вярвам, че ще изпълнят договорите си“, допълни още Даниел Боримиров.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest