България спечели Златната европейска лига по волейбол

Националният ни женски волейболен отбор спечели финалите на Златната волейболна лига в Русе срещу състава на Хърватия с 3:1. Така България се класира за Чалъндж турнира догодина, който ще бъде за влизане в Лигата на нациите през 2023 година. 

В зала “Арена“ да подкрепят националките бяха кметът на Русе Пенчо Милков и заместник-кметовете Златомира Стефанова, Енчо Енчев и Димитър Недев, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, както и хиляди русенци, които подкрепяха бурно и ентусиазирано националния отбор.  

За да бъдат спазени противоепидемичните норми, продажбата на билети бе прекратена час преди малкия финал в Златната лига, за да може капацитетът на залата да отговаря на изискванията.

Домакинството на Русе бе оценено на високо ниво и от присъствието на президента на Европейската конфедерация CEV Александър Боричич, който е у нас по покана на президента на  Българската федерация по волейбол Любо Ганев. 

Русе доказа отново, че може да посрещне и организира волейболно събитие от най-висок ранг. Организацията, посрещането, престоят и логистиката на отборите бяха подпомогнати от Община Русе. 

Въпреки дъжда, гостенките от Испания, Хърватия и Чехия останаха впечатлени от посрещането. Едно от най-важните съпътстващи събития бе срещата с подрастващите млади спортни надежди на Русе, които получиха автографи и разговаряха със своите спортни идоли.

Pin It on Pinterest