България с добро класиране в отборната надпревара на Световното по модерен петобой

След вчерашния грандиозен успех на Светла Згурова, която стана Световна шампионка на първенството до 17 години, днес отборът на България се класира на 11-то място в крайното подреждане на тимовете при младежите до 17 години на шампионата, който се провежда в София.

Тримата, които бяха избрани от наставника Владимир Кузманов бяха Ангел Франгов, Радослав Стойчев и Любомир Германов. За отбелязване е , че зад нас в класирането останаха отборите на страни като Италия , Турция, Казахстан и още 17 държави.

Тимът ни събра общ сбор от 3038 точки след всички дисциплини. Шампиони станаха Русия с 3200 точки, втори Беларус с 3190, а бронзовите медали отидоха в Египет, които регистрираха 3186 точки.

Днес завърши и индивидуалната надпревара при младежите до 17 години, като с най-предно класиране е Любомир Германов – 24-и. Другият ни представител във финала Радослав Стойчев стана 36-и.

С това завърши Световното първенство за юноши и девойки до 17 години. Продължава обаче шампионата по модерен петобой до 19 годишна възраст, като в дните до сряда ( включително) ще се проведат квалификациите и финалите в двете възрастови групи. В момента 94 девойки се борят за влизане в Топ 36, а именно големият финал за медалите. Сред тях са станалата вчера Световна шампионка Светла Згурова, както и Евгения Стоянова, Михаела Занова и Виктория Стойкова. И четирите ни представителки са с по две или повече години по –млади от съперничките си, но това в никакъв случай не ги прави аутсайдери на шампионата. Сутрин от 09:00 часа е дисциплината плуване на закрития басейн „Диана”, след това събитията се пренасят в залата и терена срещу Арката на Националната спортна академия „ Васил Левски”.

Най-интересните моменти на шампионата започват в 14:00 часа с бонус рунда по фехтовка. След него са бягането плюс стрелбата.

Входът за публика е безплатен !

Pin It on Pinterest