„Аз тренирам Таекуондо“ – безплатен онлайн семинар

Посолството на Република Корея в България, Българска Федерация по Олимпийско Таекуондо и Национална Спортна Академия „Васил Левски“ организират безплатен онлайн семинар за всички, които се вълнуват от водещите принципи и физическите и морални ценности, заложени в основата на олимпийския спорт и бойно изкуство таекуондо.

Той е насочен както към активно практикуващите таекуондо и техните родители, състезатели и треньори, така и към всички любопитни към философията на това вълнуващо модерно бойно изкуство.

Онлайн семинарът, който ще се проведе тази неделя, 20 декември, от 11:00, е част от инициативите, свързани с 30-тата годишнина от установяването на дипломатическите отношения между Република Корея и Република България. Онлайн сесията има за цел не само да провокира интереса на трениращата публика, но и да подпомогне масовото спортно образование в страната по един леснодостъпен и занимателен начин. Президентът на Българска Федерация по Олимпийско Таекуондо, Слави Бинев отбеляза, че „в моменти на криза, обществен дълг на нашите организации е да подобряват физическото и духовно здраве на нацията и да протягат ръка извън сферата на обичайната си дейност.“ Семинарът е напълно безплатен, като единственото, което е нужно, е участниците да имат Google Meet приложение и код за достъп, наличен на фейсбук страниците на Посолството на Република Корея, Българската Федерация по таекуондо и НСА „Васил Левски“. Онлайн семинарът ще бъде първата от серия образователни инициативи, целящи да информират и мотивират не само практикуващите таекуондо и бойни изкуства, а и всеки човек, който иска да подобри своето здраве чрез спорт.

Водещ лектор на семинара ще бъде проф. Даниела Дашева, ресорен Министър на спорта и преподавател по Теория и методика на спортната тренировка в НСА. В своята лекция тя ще запознае публиката с основните принципи на спортната тренировка, ще обърне специално внимание на тренировъчното натоварване и ще даде ценни съвети както на трениращите, така и на хората, които са любопитни към тайните на спорта. Останалите лектори ще изнесат презентации на тема история на таекуондо, правилознание, таекуондо демонстрации и др.

Семинарът е втората част от кампанията „Аз тренирам таекуондо“, фокусирана върху красотата и ценностите на бойното изкуство и олимпийски спорт таекуондо. Миналата седмица стартираха и онлайн видео уроци и състезание с мотивиращ награден фонд, чиито онлайн финал предстои на 30 декември. В журито участие ще вземат Боряна Калейн – една от най-популярните ни национални състезателки по художествена гимнaстика, доц. Добри Добрев – треньор на единствената ни световна шампионка по спортна гимнастика и Димитър Аврамов – председател на професионалното таекуондо у нас.

Участниците могат да се запознаят със серията от седем видео урока в YouTube канала на Посолството на Република Корея в България, БФ Таекуондо и НСА „Васил Левски“, да заучат поредица от движения пумсе, да се снимат как изпълняват някоя от формите и чрез хаштаг #2020taekwondobulgaria да качат видео онлайн на своя профил във фейсбук или инстаграм. Наградният фонд е 3600 лв., а срокът за участие – 27 декември.

За повече информация:

Уебсайт Посолство Република Корея в България

YouTube Посолството на Република Корея в България

 Facebook Посолството на Република Корея в България

 Instagram Посолството на Република Корея в България

Facebook Българска Федерация по Таекуондо в България

Facebook Национална Спортна Академия „Васил Левски“

Pin It on Pinterest