24 родни бойци тръгнаха за медали от Световното по киокушин на KWF

С група от 24 бойци националният тим на Българска карате киокушин федерация замина за Световното първенство на KWF (Киокушин световната федерация).

Надпреварата ще се проведе на 19-ти и 20-ти ноември в „Таурон Арена“ в Краков, Полша.

Треньорският щаб на България е в състав сенсей Захари Дамянов, сенсей Живко Андреев, сенсей Петър Мартинов и сенсей Христо Христов.

Заявка за участие в шампионата на планетата са подали 690 състезатели от над 30 държави, като има представители от пет континента – Европа, Азия, Африка, Северна Америка и Южна Америка. Битки ще има в няколко възрастови групи и техните категории – юноши (12-13 години, 14-15 г.), младежи (16-17 г., 18-21 г.), мъже и жени (над 21 години), ветерани (над 35 г.). Ще бъдат раздадени общо 46 комплекта медали.

Двубоите ще се водят на 7 татамита. Стартът ще бъде даден на 19-ти ноември, петък, в 10 часа българско време. Срещите ще продължат близо 10 часа. В събота в 11 ч. е планирана Церемония по откриване на първенството, а двубоите са с начало 12 ч. Финалите при мъжете и жените са от 15:30 ч., а церемонията по наглаждаването е от 16:30 ч. В събота ще има демонстрации на ката, самозащита, чупене на предмети и японската церемония Тайко.

Основен организатор на състезанието е Карате асоциацията на Малополската област с подкрепата на Полската карате федерация (PZK) и Световната федерация по киокушин (KWF).

Pin It on Pinterest