Региона

„Звездите на театъра” изгряват в Разлог от 3 до 6 юли, билетите са в продажба

Едно от най-очакваните събития на театрален Разлог са “Звездите на театъра, които след кратко прекъсване, отново ще са част от културния календар на община Разлог и ще се проведат от 3 до 6 юли.
Четири култови постановки: “Нашенец“ с Мариус Куркински,
„Влюбена, сгодена, изчезнала“ с участието на Нона Йотова и Деян Донков; „Чест“ с Владимир Карамазов, Кристина Янева, Каталин Старейшинска и Елена Хрант и „Театър,любов моя!“ !“ с участието на Касиел Ноа Ашер, Красимира Кузманова, Лилия Маравиля, Стефка Янорова представят високи постижения на театралното изкуство в България.
Организатори на събитието са Община Разлог и „Нона Попарт“, а представленията ще се играят на голямата сцена в НЧ „15.09.1903-1909“ в Разлог, от 19.30 ч.
Цената на един билет е 10 лв., за 4 билета  – цената е 30 лева.
 Билети ще се продават в шатра пред сградата на Общинска администрация-Разлог  всеки ден, от 06. юни, от 10.00 ч. до 18.00 ч., в събота от 10.00 ч. до 16.00 ч.
Заявки на телефони (в работно време):  0898 600 791; и тел. 0882 855 125.
ПРОГРАМА
„НАШЕНЕЦ“  ¬ 3 ЮЛИ (сряда) , 19:30 часа
Това не е просто спектакъл, а истинско пътуване из душата и мислите на Чудомир.С майсторството на истинския актьор, Куркински предава всяка нотка от смеха, сърцето и ума на Чудомир.
Представлението „НАШЕНЕЦ“ се нарежда сред тези постановки, които оставят следа в сърцата на зрителите.
Моноспектакълът на Мариус Куркински е  „Нашенец“ е  по произведения на Чудомир. Режисьор е Мариус Куркински, продуцент: Ажур Пико
 „ВЛЮБЕНА, СГОДЕНА, ИЗЧЕЗНАЛА“  – 4 ЮЛИ ( четвъртък) 19:30 часа
Постановката, която ви каним да гледате, е истинска наслада за душата. Ще се смеете, ще чувствате, ще си спомняте и ще заживеете с Дагмар Лудишер (Нона Йотова) – булка, избягала от втората си сватба, защото… мъжете са идиоти.
Автор е Щефан Фьогел. Участват: Нона Йотова, Деян Ангелов
Постановката е на Елена Панайотова, сценографията е на Елица Георгиева.
Ако искате да научите по какво мъжът прилича на Фолксваген костенурка, защо жените не бива да имат родителски права и дали действително романтиката е убила повече народ от атомната бомба, елате и вижтe…
„ЧЕСТ“ – 5 ЮЛИ, (петък), 19:30 часа
С „Чест“ и в раздялата, и в любовта…Пиесата разказва историята на  мъж, който изживява криза на средната възраст, напуска жена си заради млада и сексапилна девойка. При това след  32 години брак.
Пиесата деликатно и с хумор изследва изпитанията на живота. Но въпросът с мястото на честа в любовта, а и в раздялата остава.
Владо Карамазов е в главната роля в постановката на режисьора Ивайло Христов „Чест“, поставена от „Театър 199“, участват още актрисите Кристина Янева, Каталин Старейшинска и Елена Хрант.
„ТЕАТЪР, ЛЮБОВ МОЯ!“  – 6 ЮЛИ, (събота),  19:30 часа
„Театър, любов моя!“ не е представление. То е лична, съдбовна среща на четирима непознати, участват артистите Касиел Ноа Ашер, Красимира Кузманова, Лилия Маравиля, Стефка Янорова. Постановката е на Касиел Ноа Ашер,по музика на  Емилиян Гацов, сценограф: Красимира Серафимова.
 Постановката е на Театър 199 „Валентин Стойчев“.
„Маски навсякъде, маски различни,
маски красиви за грозни сърца,
маски невидими, плътни, отлични,
които приличат досущ на лица,
маски – откакто се помним, защото
ний роби на фалша сме и той е наш крал,
и така е гласяло и латинското мото
на театъра, в който е Шекспир играл:
„Totus мundus agit histrionem”,
тоест „актьорствува целият свят”.
Да, откакто се помним, ний кръжим и се гоним
в един таен, безкраен и велик маскарад…“
Валери Петров

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest