Региона

„Звездите на театъра” изгряха в Разлог, Мариус Куркински даде вдъхновяващ старт с „Нашенeц“

Под арка от цветя, с питка и менче с вода, с китка здравец от артистичните деца на Разлог, предрешени в приказни герои, и по червен килим преминаха артистите от „Звездите на театъра“, аплодирани от театралната публика.

 Пред читалището се състоя официалната церемония по откриването на IX-я театрален фестивал „Звездите на театъра”, който заема отново своето достойно място в годишния културен афиш на община Разлог и на която присъстваха Нона Йотова, Елена Панайотова, Мариус Куркински, областният управител на област Благоевград – Георги Динев, зам.-кметовете Гергана Костова, Славчо Фарфаров, Христо Зайков.
Кметът на община Разлог – Красимир Герчев пожела на добър час на обичания театрален фестивал, благодари на Нона Йотова и „Нона Попарт“  за дългогодишното партньорство и възстановения празник след пет години прекъсване, на организаторите и на театралната публика, която обича и очаква фестивала.

„Имаше известно прекъсване на театралните празници, което не беше по наша вина, – каза и актрисата Нона Йотова. – но ето че има Девето издание на летните театрални празници „Звездите на театъра“- Разлог!“
И искрено благодари на Красимир Герчев и неговия екип, че  тази добра инициатива е възстановена. „Благодаря на всички вас, – каза още тя, – на всички, които безкрайно обичаме това чудесно изкуство театъра.“

Препълнен салон и бурни аплодисменти ознаменуваха доброто ново начало на Театралния фестивал „Звездите на театъра“.

 Фестивалът продължава с „Влюбена, сгодена, изчезнала“ – на 4 юли, с участието на Нона Йотова и Деян Ангелов; „Чест“ – 5 юли – с участието на Владимир Карамазов, Кристина Янева, Елена Хрант, Каталин Старейшинска; „Театър, любов моя!“ – 6 юли – с артистите Касиел Ноа Ашер, Красимира Кузманова, Лилия Маравиля, Стефка Янорова. Мястото е: читалище Разлог; начало: 19:30 часа; цена на билета – 10 лева.

Тази вечер (4 юли) – много смях с НОНА ЙОТОВА И ДЕЯН АНГЕЛОВ в постановката  „Влюбена, сгодена и изчезнала“!
След представлението се организира среща с артистите  и режисьорката Елена Панайотова, която ще представи своята книга „Приложен театър“.

Очакваме ви, приятели на театъра!
#фестивалнолято

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest