Зрелостниците от гимназия „Йордан Радичков” във Видин получиха своите дипломи

Тържествената церемония се състоя в залата на Общински съвет-Видин. На нея присъстваха заместник областният управител Лъчезар Попиванов, началникът на Регионално управление на образованието Веселка Асенова, заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков, председателите на обществения съвет и на училищното настоятелство.

Венци Пасков поздрави възпитаниците на училището от випуск 2019 от името на кмета на Община Видин Огнян Ценков: “Дипломирането – това е успехът от изминалите години и нека той се превърне в здрава основа, върху която да надграждате стремежите си към нови върхове. Не спирайте да се образовате, бъдете постоянни, упорити и отговорни. Използвайте придобитите знания и умения за бъдещото си кариерно развитие и помнете най-важния урок, на който са ви научили вашите учители – да бъдете добри хора“.

Приветствия поднесоха също Веселка Асенова и Лъчезар Попиванов.

Любомир Георгиев, директор на учебното заведение, се обърна с вълнение и гордост към абитуриентите, като отбеляза високите резултати от държавните зрелостни изпити и постиженията в областта на чуждоезиковото обучение и участията в многобройни олимпиади, състезания и конкурси. Средният успех на випуска от дипломите е мн.добър 5,15. Общо 90 ученици завършват тази година, а 39 са отличниците с успех от 5,50 до 5,98. Вълнуващо бе изказването на Ева Обесникова, която е сред дипломираните отличници. Тя изрази признателност към учителите за придобитите знания и умения, благодарност към родителите за тяхната подкрепа и пожела успех на своите съвипускници.

Заместик-кметът Венци Пасков връчи дипломите и златните медали на зрелостниците от 12 “а“ клас на Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков”.

Церемонията по връчване на дипломите на випуск 2019 завърши с концерт на възпитаници от гимназията.

Pin It on Pinterest