Зимната обстановка в община Габрово

Пътищата в общината са почистени и обработени. Снежната покривка в централна градска част е около 7 см., във високите части на общината до 15 см.

Пътните настилки в областта са мокри, проходими при зимни условия.

На прохода Шипка температурата е минус 3 градуса, пътната настилка е обработена, снежната покривка е около 15 см. В сила е забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.  

Пътят към курортен комплекс Узана е обработен, проходим при зимни условия. Снежната покривка там е около 15 см, температурата е минус 3 градуса, мъгла с видимост 50м. Пистите не работят.

ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата.

Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт са покрити.

Няма населени места без електроснабдяване.

Времето в Габрово е облачно, температурата на въздуха е 0 градуса, а влажността – 95%.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, топлоподаване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Прогнозата за времето:

Атмосферното налягане е близко до средното за януари – ще се понижава.

Днес ще е облачно с повсеместни валежи, на места значителни. В по-голямата част от Северна България и високите полета на Западна ще вали сняг, а в останалата част от страната – дъжд. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и в Източна България и временно силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат от 0°-2° в северозападните райони до 6°-7° в крайните южни.

Над планините ще е облачно и мъгливо. Ще вали предимно сняг, на места валежите ще са значителни. Снежната покривка ще продължи да се увеличава. По най-високите върхове ще духа силен до бурен югозападен вятър, а останалите райони вятърът ще е предимно умерен, от юг-югоизток. По планинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват навявания. През деня в южните части от Рило-Родската област ще се затопли и там на височина до около 1300-1400 метра снегът ще преминава в дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около 1°.

Pin It on Pinterest