Зимната обстановка в община Габрово

Пътищата в общината са почистени и обработени.

Снежната покривка в централна градска част е 12 см., във високите части на общината до 25 см.

Пътните настилки в областта са почистени, проходими при зимни условия.

На прохода Шипка температурата е -16°C. Пътната настилка е почистена и опесъчена, снежната покривка е около 25 см. В сила е забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.  

Пътят към курортен комплекс Узана е обработен, проходим при зимни условия. Снежната покривка там е 25 см, температурата е -15°C.

 ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата.

Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт са покрити.

Няма населени места без електроснабдяване.

Времето в Габрово е ясно, температурата на въздуха е -10°C, а влажността – 86%.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, топлоподаване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Налице са предпоставки за образуване на ледени висулки по покривните конструкции на сградите. Напомняме на гражданите да бъдат особено бдителни в близост до фасади на сгради.

!!! Община Габрово напомня на собствениците, наемателите и ползвателите на имоти за задължението да почистят стрехите и фасадите на сградите си от ледени висулки, както и тротоарите пред тях от лед и сняг.

Прогнозата за времето:

Днес облачността над страната ще бъде променлива, над много райони намаляваща до слънчево време. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат предимно между 0° и 5°, в София – минус 1°-0°.

Над планините облачността ще е променлива, над масивите от Югозападна България по-често значителна, на отделни места ще превалява сняг. Ще духа умерен и силен северен вятър, по най-високите части от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около минус 8°, на 2000 метра – минус 16°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и през деня ще се задържи без съществена промяна

Pin It on Pinterest