Затварят част от центъра на София

Столичната община въвежда ограничения на движението в София заради посещението на папа Франциск и парада на Гергьовден.
Тази вечер е  генералната репетиция за военния парад на площад „Княз Александър Първи“.
Във връзка с двете събития от вечерта на 2-и май до сутринта на 7-и май се въвеждат ограничения на движението и паркирането около „Ал. Невски“ и Ларгото.
Бул. „Цар Освободител“ между ще бъде затворен за движение от 19 ч на 2-и май до 6-и май вечерта в участъка между ул. „Г.С. Раковски“ и Ларгото. За времето на парада на 6-и движението ще бъде спряно от Ректората до бул. „Кн. Мария Луиза“.

 

От сутринта на 5-и май до сутринта на 7-и май поетапно и по преценка на СДВР ще бъдат затваряни бул. „Дондуков“, ул. „11 август“, ул. „Париж“, ул. „Врабча“, ул. „Московска“, ул. „Дунав“. За всички живеещи в тази зона ще има затруднения и поради забраната за паркиране. От 4-и до 7-май сутринта ще е затворена за движение и паркиране цялата дъга около Ал. Невски.
От 3-и до 6-и май ще бъде променен и маршрута на нощния транспорт през центъра.
Във връзка с военния парад за Гергьовден днес през деня вертолети и самолети от състава на Военновъздушните сили ще изпълняват полети с прелитане на малка височина над София. Това ще се случи в часовете от 9.50 ч. до 11.00 ч. и от 14.50 ч. до 15.40 ч. Възможни се закъснения в изпълнение на полетите на летище София в рамките на един час в указаните периоди.

Pin It on Pinterest