Региона

Заслужено признание за постиженията на свищовските учители

На тържествена церемония в зала 1 на РУО – гр. Велико Търново бяха връчени наградите „Учител на годината“, „Директор на годината“ за учебната 2023-2024 и почетните отличия на Министерството на образованието и науката „Неофит Рилски“.

Наградите се връчват на заслужили учители и директори от областта за тяхната работа в системата на предучилищното и училищното образование през учебната 2023/2024 година.

Събитието бе открито от инж. Розалия Личева, началник на Регионалното управление на образованието във Велико Търново, която приветства присъстващите и подчерта, че „Днешният празник е символ на уважение и благодарност към труда и резултатите на достойните млади хора и на техните учители“.

В категорията „Директор на детска градина“ наградата бе присъдена на Силвия Иванова, директор на Детска градина „Радост“ гр. Свищов.

С почетното отличие „Неофит Рилски“ на МОН за цялостен принос в системата на образованието, за дългогодишна и цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета и принос в развитието на образователното дело в България бе удостоена Анна Иванова, учител от Детска градина „Васил Левски“ в Свищов.

С Грамоти по Статута за присъждане и връчване на почетни награди в системата на предучилищното и училищното образование в област Велико Търново за подготовката на ученици, спечелили призови места на национални състезания по професии, за доказан професионализъм в процеса на обучение и възпитание на учениците, за мотивацията и използването на подходящи педагогически методи и интерактивни технологии в реализирането на обучението, за изграждането на ефективни взаимоотношения и партньорства за създаване на стимулираща среда за обучение на всички ученици през учебната 2023/2024 година бяха отличени Диана Илиева-Атанасова, учител в ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ и Николай Любенов Николаев, учител в СПГ „Алеко Константинов“.

Грамоти за високи постижения на национални състезания по професии и принос в издигане престижа на образователната система на област Велико Търново през учебната 2023/2024 получиха и възпитаниците на СПГ „Алеко Константинов“ Атанас Иванов Каишев, Даниел Калинов Грозданов и Росен Банчев Йорданов и ученичката от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ Виолета Ненкова.

На тържеството присъстваха областният управител на област Велико Търново Ивайло Здравков, експерти от отдел „Образование и младежка политика“ към Община Свищов, представители на училища и детски градини от общината.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest