Заслужени аплодисменти на премиерата на „Козият рог“ в Ловеч

Заслужени аплодисменти получи премиерата на Драматичен театър- Ловеч, „Козият рог“ на 17 юли вечерта. Постановката на Кристиана Бояджиева е както първата театрална адаптация на разказа на Николай Хайтов, така и първата премиера в Ловеч по време на световната пандемия. Представлението се играе на сцената на Ловешката крепост.

Премиерата изгледаха и кметът на Ловеч Корнелия Маринова и Христо Мутафчиев, председател  на Съюза на артистите в България, пристигнал специално за случая.

В поздравлението на кмета, което бе прочетено на финала, се казва: 

„Позволете най-сърдечно да Ви поздравя по повод премиерата на спектакъла “Козият рог”, най-важната част от събитията по повод половинвековния юбилей на театъра.  Освен че наситихте репертоара с български заглавия, за празника Вие оживихте културното пространство със специален филм за годишнината, както и с изложба от фотоси за незабравимата актриса Катя Паскалева. Като се вдъхновявате от класическите текстове на Рачо Стоянов, Димитър Талев и Николай Хайтов,  Вие продължавате най-плодотворната линия в историята на нашия театър. А именно—дълбоко уважение и смела интерпретация на българската класика! На тази хубава зряла възраст  нашият  театър излъчва самочувствието на една от водещите културни институции в града. Не без значение е фактът, че  привличате както утвърдени имена като Йосиф Сърчаджиев и  Филип Аврамов, така и плеяда млади актьори, които вече обичат Ловеч като роден град. Специално искам да Ви благодаря за инициативите по време на пандемията, с които доказвате, че за изкуството няма прегради.“

След спектакъла кметът Корнелия Маринова поздрави лично изпълнителите на главните роли Филип Аврамов и  Янислава Линкова, разговаря с режисьора на спектакъла на Кристиана Бояджиева и директора на театъра Биляна Петрова. 

Второто представление е предвидено за  20 юли от 21:00 часа. 

Pin It on Pinterest