Започва ремонтът на ул. „Св. Кирик“ в асеновградския кв. „Г. Воден“

И дейностите при свлачището по пътя за Асеновата крепост протичат в срок.

            Община Асеновград съобщава, че приключиха процедурите по избор на изпълнител за ремонт на улици в очертанията на град Асеновград. Към днешна дата договорът е подписан и започва възстановяването на асфалтови настилки в различни райони.

            С приоритет е улица „Свети Кирик“ в квартал „Горни Воден“. Преди началото на летния сезон там се наложи да бъде подменен водопровод. Целта на инвестицията бе жителите в горната част на района да не остава без вода в определени месеци, както се случваше в предишни години. Този проблем вече е отстранен благодарение на съвместните дейности на ВиК – Асеновград и общината.

            Поради временното спиране работата на съдебните институции заради разпространението на COVID-19 и въведеното извънредно положение, Комисията за защита на конкуренцията излезе със становище да се преустанови стартирането на обществени поръчки. Поради тази причина се забави провеждането на процедура за избор на изпълнител и съответно – възстановяването на асфалтовата настилка по улица „Свети Кирик“.

            След приключване на ремонтните дейности там, избраната фирма има ангажимент да извърши ремонт първо на основните пътни артерии и тези, по които се движат автобусите от градския транспорт. Веднага след това, е планирано да се извърши ремонт и по второстепенните улици в кварталите на Асеновград.

            Междувременно, регулярно се провеждат проверки на работния процес при свлачището по пътя за Асеновата крепост. Към момента строителните дейности там текат в срок. Изграждат се основите, върху които скоро предстои да бъде издигната и подпорната стена.

Pin It on Pinterest