Региона

Започва реконструкцията на ул.“Опълченска“ от кръстовището с бул.“Сливница“ до бул.“Тодор Александров“

На 16 юли предвиждаме да започне цялостната реконструкция на ул. “Опълченска“ от кръстовището с бул. “Сливница“ до бул. “Тодор Александров“.

Това е един от важните инфраструктурни обекти, заложени в капиталовата програма на Столичната община, съобщи заместник-кметът на София по направление финанси, здравеопазване и обществено строителство Иван Василев.
Строителните дейности ще стартират от кръстовището на ул. “Опълченска“ и бул. „Сливница“, включително мостовото съоръжение над р. Владайска. Дължината на целия участък е около 715 м.
Проектът предвижда реконструкция на инженерната инфраструктура. Реконструира се канализацията, изграждат се нови тръбни мрежи, канални и водопроводни клонове. Ще се обнови електроразпределителната мрежа. Ще се извърши и преустройство на тролейбусната контактно-кабелна мрежа, както и реконструкция на трамвайния релсов път при кръстовището на ул. „Опълченска“ и ул. „Пиротска“.
Пътното платно на ул. “Опълченска“ ще бъде обновено и разширено, като габаритът на основното трасе ще е с пътни платна 22 м, който включва по 3 ленти за движение в посока и разделителна ивица – 1 м. Ще бъдат изградени нови тротоари съгласно съществуващото застрояване и регулация. Ще се изгради ново улично осветление, двустранно разположено по пътното платно.
Строителните работи ще бъдат извършени с временна организация на движение и промяна на част от линиите на градския транспорт, за което допълнително ще предоставим информация.
Срокът за изпълнение на обекта е около 8 месеца. След ремонта ще бъдат засадени нови 50 широколистни дървета.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest