Започва осемнадесети фестивал „ПРАЗНИК НА ДУХОВНАТА МУЗИКА”

Отново е есен, отново сме пред прага на първия в страната фестивал за религиозна музика, наречен „ПРАЗНИК НА ДУХОВНАТА МУЗИКА”.

И тази година той е възможен, благодарение на съвместните усилия на Министерството на културата, Община Габрово, Архиерейско наместничество и НЧ ”Габрово 2002”.

Девет са хоровете, които ще участват във фестивала. Концертите отново са два. В храм „Света Троица”, в събота от 18.30 часа, под надслов „Православни песнопения”, ще пеят Женски хор ”Достойно есть” от град Ловеч, Ансамбъл „Елици” от София, хор при храм  „Успение Богородично” със солист Алексей Шепелев и младежки камерен хор „Гаудеамус”.

Втората концертна вечер – 18 октомври, неделя – „Тебе поем, господи”- ще се проведе за първи път в зала „Възраждане”. Началото е в 18.30ч. Участниците в богатата концертна програма в съпровод на Габровския камерен оркестър са: Ансамбъл „Елици” от София, Студенски хор „Гаудеамус” от град Пловдив, смесеният хор „Петко Стайнов” от град Казанлък и оперната певица Олга Цветкова.

Поради ситуацията с Ковид-19 чуждестранни хорове няма да участват, но е увеличен броят на  участниците.

Това е осемнадесетото издание на фестивала.

Входът е свободен!

Pin It on Pinterest