Региона

Започва изплащането на възнагражденията на членовете на секционните избирателни комисии

От 17 юни /понеделник/ до 21 юни започва изплащането на възнагражденията на членовете на секционните избирателни комисии за изборите за членове на Европейски парламент от Република България и за народни представители за Народно събрание, проведени на 9 юни 2024 г., като същите са изчислени съгласно Решение на ЦИК № 3053-ЕП/НС София от 9 април 2024 г.

Изплащането ще става на гише № 11 и гише №12 в Информационния център на Община Шумен от 8.30 до 16.30 часа без обедна почивка, като само в понеделник изплащането ще започне от 09.00 часа.

Възнагражденията на членовете на СИК, които са декларирали банкова сметка за изплащането им, са наредени по банков  път днес 14 юни 2024 г.

Допълнителните възнаграждения в размер на 25 лева, съгласно Решение на ЦИК № 3438-ЕП/НС София от 7 юни 2024 г. на членовете на комисиите, които са представили протоколи без грешки, за които изчислителният пункт към РИК е издал приемо-предавателни разписки, потвърдени от СИК   и РИК без корекции и поправки на грешки, ще се изплатят на по-късен етап по банков път, след получаване в Общината на списъци на СИК от Централната избирателна комисия.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest