Региона

Започна уличната рехабилитация в районите „Приморски“ и „Младост“

В останалите райони на морската столица – „Одесос“, „Владислав Варненчик“ и „Аспарухово“, пътните настилки ще се ремонтират от утре, стана ясно на оперативната среща на администрацията на Община Варна


В частта от Морската градина към район „Одесос“ са подменени неработещите осветителни тела

Дейностите по рехабилитацията на пътните настилки във Варна започнаха в районите „Приморски“ и „Младост“ днес. Това стана ясно по време на оперативна среща на общинската администрация. От район „“Одесос“ допълниха, че и там работата е възложена на пътностроителните фирми, които са заявили готовност да започнат работа по над 5 000 кв. м. пътна настилка. В централния район, както и в районите „Владислав Варненчик“ и „Аспарухово“, ремонтът на улиците започва от утре, съобщиха представители на фирмата-изпълнител. 

Освен в централните части, приоритет е и рехабилитацията на асфалтовата настилка на Аспарухов мост. По настояване на кмета Благомир Коцев дейностите трябва да приключат в спешен порядък. По негово искане в началото на миналата седмица беше свикана извънредна среща на ръководството на общината и фирмите за пътна поддръжка. Възлагането е въз основа на описаните от районните администрации улици и критичните места за запълване на дупки в пътната настилка. То е изготвено след обходи и проверки на място, както и въз основа на получени сигнали от граждани. 

На днешната оперативка стана ясно още, че близо 260 осветителни тела са подменени в частта от Морската градина, която попада в район „Одесос“. Пуснати са вече и обществените чешми в парка. Там започва четвъртата коситба на тревните площи, а в останалите части на града върви с малки изключения по график, докладваха от районните администрации. Заместник-кметът Илия Коев нареди фирмата, която коси във „Владислав Варненчик“ и „Приморски“, да подобри работата си при втората коситба в централния район и особено по бул. „Васил Левски“. Той възложи на районите да поставят конкретни срокове и за завършване на зацветяването, както и за повдигането на короните на дърветата, които пречат на видимостта на водачите, закриват знаци и светофарни уредби. 

На днешната среща беше наредено още ресорните дирекции да контролират местотстоянките на велосипедите под наем, а районните администрации да правят непрекъснати проверки за поддържане на хигиената около обектите за бързо хранене. Разпоредено беше спешно почистване на шахтите по бул. „Христо Смирненски“ между УМБАЛ „Св. Марина“ и МБАЛ-Варна към ВМА. По данни на фирмата, ангажирана с тази дейност, вече са почистени отводнителните шахти по бул. „Княз Борис I“ в район „Приморски“, бул. „Христо Ботев“, бул. „Мария Луиза“ и пешеходната част на бул. „Сливница“ към входа на Морската градина. Предстои почистване на шахтите по бул. „Васил Левски“.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest