Започна тестването за COVID-19 на педагогическия и непедагогическия персонал от детските заведения на територията на Община Видин

Днес, в Конферентния център на Областна администрация Видин, започна тестването на педагогическия и непедагогическия персонал от детските заведения на територията на община Видин.

По изготвен график бяха взети 117 проби на служители от Детска ясла „Слънчев кът“, Детска градина „Славейче“, ДГ „Русалка“, ДГ „Арабела“, ДГ „Мир“, гр. Дунавци и филиалите към тях. Тествано ще продължи и утре от 9,00 часа в Областна администрация Видин, когато е предвидено да бъдат взети проби и от останалите лица, заявили желание да бъдат изследвани за COVID-19.

Областният управител Момчил Станков отново апелира за отговорност и призовава всички служители, ангажирани с отглеждането и опазването на живота и здравето на нашите деца, да преодолеят личната си несигурност и да се подложат на изследване.

През следващата седмица предстои тестване за COVID-19 и на персонала от детските заведения в останалите 10 общини от област Видин.

Pin It on Pinterest